Published On: joi, Apr 11th, 2013

Anunt de concesionare a CET-ului

Share This
Tags

In cadrul conferintei de presa, primarul Aurel Simionescu a declarat ca in cursul zilei de azi va fi publicat in Monitorul Oficial anuntul pentru concesionarea serviciului de termoficare local, deservit cetatenilor bransati la CET.

“Termenul de depunere a ofertelor privind participarewa la licitatie este data de 13 mai 2013. Si-au manifestat interesul 3 firme, fiind vorba de <Dalkia> din Franta, una <Elsaco Electronic> din Botosani si una din Bucuresti. O sa vedem cu ce propuneri vin fiecare dintre ele. Cei de la <CET> au semnat contractul de recuperare a sumelor de la datornici. Este adevarat ca acesti bani trebuie achitati, pentru ca nu mai putem sa asteptam in continuare ca ele sa curga intr-un anumit fel. Timp de 3 ani am incercat diverse solutii, de la parteneriatul public privat la concesionare prin licitatie, iar acum am ajuns la aceasta forma de negociere, tocmai pentru a rezolva problema care este acolo”, a declarat Aurel Simionescu.

Reamintim ca la finele lunii februarie 2013, Compania “Elsaco”, patronata de omul de afaceri Valeriu Iftime si principalul finantator al FC Botosani, isi anunta intentia de a prelua agentul de termoficare al municipiului Braila. Afaceristul declara ca este convins ca poate rentabiliza “CET” Braila, pentru ca toate aceste societati reprezinta o afacere profitabila. Grupul de firme controlat de Valeriu Iftime nu traverseaza o perioada tocmai fericita. Culmea, contractele uriase pe care “Elsaco Electronic” le-a perfectat in ultimul an cu institutii de stat ii creeaza mari dificultati financiare. Compania, care detine si “CET” Botosani, a efectuat lucrari importante care nu i-au fost decontate si cu toate acestea vrea sa cumpere si “CET” Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-