Published On: Soare, Apr 7th, 2013

Ajutoare de la APIA pentru producatorii agricoli

Share This
Tags

*Peste cinci miliarde de lei sau transferat din conturile APIA catre fermieri prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)*

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este o institutie ce functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Reprezentantii institutiei spun ca subventiile se acorda sub forma de plati directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare si Control (IACS) in cadrul masurilor de piata pentru implementarea mecanismelor comerciale, conform Politicii Agricole Comune (PAC). Banii au avut mai multe destinatii: plati pe schema de suprafata, plati in sectorul vegetal, plati aferente din Programul National de Dezvoltare Rurala, plati de sprijin in sectorul orezului in zonele defavorizate si plata separata pentru zahar. In plus, au primit ajutoare financiare si producatorii din sectorul de legume – fructe si s-au facut plati pentru programele de promovare a produselor agricole. La categoria ajutoarelor de stat, intra si plata directa complementara in sector zootehnic pentru ovine, bovine si caprine. In suma totala intra si produsele puse la dispozitia Romaniei de catre Comisia Europeana, prin derularea Programului European de ajutoare alimentare pentru persoane defavorizate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-