Published On: vin, Apr 19th, 2013

Adapost de animale, ars in urma jocului copiilor cu focul

Share This
Tags

Ieri, la ora 18.30, Garda de interventie Faurei, in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Visani, au intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta unui barbat din comuna Visani.

Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost jocul copiilor cu focul. Au ars un grajd construit din lemn cu o suprafata de aproximativ 40 mp, in care se afla un cal si un grajd construit din chirpici acoperit cu stuf la gospodaria invecinata.

“Pentru a preveni si reduce riscurile de producere a incendiilor in gospodariile cetatenesti, arderea resturilor vegetale se impune sa se realizeze cu respectarea anumitor masuri. Arderea se va realiza numai in conditii meteo fara vânt; colectarea in gramezi a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale, se va face in cantitati, astfel incât arderea sa poata fi controlata; arderea resturilor vegetale se va face in zone cât mai indepartate locuinte si anexe gospodaresti, retele electrice, de comunicatii, conducte de transport gaze naturale/produse petroliere, ori alte bunuri materiale combustibile; arderea se va realiza numai pe timpul zilei; se impune asigurarea mijloacelor si a materialelor necesare pentru stingerea eventualelor incendii; inainte de parasirea locului arderii se va realiza cu atentie stingerea totala a focului; se interzice acoperirea cu pamânt a focarelor; supravegherea permanenta a copiiilor privind jocul acestora cu focul”, a precizat lt.col Stefan Stoian, purtatorul de cuvantul al ISU Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-