Published On: vin, Apr 5th, 2013

Actiuni umanitare realizate de elevii Liceului Pedagogic

Share This
Tags

* In cadrul saptamanii “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, elevii claselor a II-a de la Liceul Pedagogic ’’D.P.Perpessicius’’ Braila, au vizitat  Caminul pentru persoane varstnice ’’Sfintii  Apostoli  Petru si Pavel’’ si Centrul  Scolar de Educatie Incluziva Braila *

La Caminul pentru persoane varstnice “Sfintii  Apostoli  Petru si Pavel” Braila, copiii au fost primiti de personal  in holul institutiei unde s-au intalnit cu batranii din aceasta unitate. Elevii celor doua clase au sustinut un spectacol cu poezii, cantece si scenete si au oferit buchete de flori confectionate de ei. Aceasta activitate a fost urmata de vizitarea fiecarui dormitor si oferirea de daruri batranilor, care, cu lacrimi in ochi, i-au strans la piept pe copii si le-au dat sfaturi demne de urmat in viata.

La Centrul  scolar de Educatie Incluziva Braila copiii au fost condusi de doamna director Copae Stelinina si doamnele director adjunct Negrea Emilia si Susanu Neaga in cancelarie unde s-au intalnit cu elevii cu CES din aceasta unitate. Elevii celor doua institutii scolare au desfasurat o activitate comuna de abilitare manuala. Dupa ce au facut cunostinta si s-au  imprietenit, au desenat, au colorat, au cantat si au facut aprecieri asupra lucrarilor realizate. La sfarsitul activitatii elevii cu CES au primit daruri (dulciuri, jucarii si haine) de la copiii veniti in vizita.

“Activitatea face parte din proiectul educational “Sa fii copil, e un lucru serios”care s-a derulat la liceul nostru incepand cu luna martie. Proiectul este unul de intrajutorare umanitara, ce are ca obiectiv educarea trasaturilor pozitive de caracter prin dezvoltarea spiritului de generozitate si bunatate. Copiii au confectionat martisoare si felicitari, care au fost vandute in cadrul unui targ. Banii stransi au fost donati sub forma de daruri, batranilor de la Caminul pentru persoane varstnice ’’Sfintii  Apostoli  Petru si Pavel’’ Braila si copiilor cu CES de la Centrul scolar de Educatie Incluziva Braila”, a declarat profesor Bianu Rodica.

Doamna director Copae Stelinina a tinut sa mentioneze ca “activitatea a fost incarcata de emotie si bucurie, iar copiii si-au exprimat dorinta de a se revedea pentru alte activitati comune”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-