Published On: lun, Apr 22nd, 2013

Actiuni preventive in municipiu si judet

Share This
Tags

* Politia si jandarmeria au actionat pentru pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale *

In perioada 19-21 aprilie, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la Sectiile de Politie Comunale, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

De asemenea, politistii au actionat in pietele agro-alimentare si targurile comunale saptamanale pentru protejarea populatiei impotriva actelor sau faptelor ilicite de comert, a combaterii prostitutiei si proxenetismului, a prevenirii furturilor din auto, precum si a furturilor din buzunare, in mijloacele de transport in comun.

Fortele de ordine au efectuat controale la 57 de societati comerciale si 9 producatori particulari, au legitimat 167 persoane, dintre care 53 au fost conduse la sediile unitatilor si subunitatilor de politie pentru verificari, si au controlat in trafic 91 de autovehicule.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 71  de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 16.703 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si a OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Exemple:

Vineri, la orele 11.15, politisti de la Biroul de Ordine Publica le-au depistat, pe soseaua de centura a municipiului, respectiv, in localitatea Baldovinesti, in apropierea unui popas turistic, pe J.A. (24 de ani), din comuna Viziru, si G.A. (18 ani), din Braila, care atrageau persoane pentru a intretine raporturi sexuale cu scopul obtinerii de foloase materiale.

Acestea au fost preluate de politisti de la Biroul de Investigatii Criminale, care le-au intocmit dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de prostitutie.

De asemenea, au mai fost sanctionate contraventional, conform prevederilor Legii 61/1991 (modificata), alte 5 brailence, cu varste intre 18 si 32 de ani, pentru „atragerea de persoane, sub orice forma, savarsita in localuri, parcuri, pe strazi sau in alte locuri publice in vederea practicarii de raporturi sexuale cu acestea spre a obtine foloase materiale, precum si indemnul sau determinarea, in acelasi scop, a unei persoane la savarsirea unor astfel de fapte”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-