Published On: vin, Apr 26th, 2013

Actiuni de ecologizare prilejuite de Ziua Pamantului si apropierea sarbatorilor Pascale la Penitenciarul Tichilesti

Share This
Tags

* Astazi 26 aprilie, noua persoane private de libertate au participat la actiuni de ecologizare in parcul Caminului de persoane varstnice din statiunea Lacu Sarat *

Tinerii au desfasurat actiuni de curatire-salubrizare a spatiilor verzi din parcul statiunii, au maturat aleile si au varuit arborii.

De mai mulți ani, Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din Penitenciarul Tichilesti deruleaza programul educativ Patrula Ecologica. Particularitatile acestui program de educatie ecologica reies din insasi definitia conceptului si anume faptul ca tanarul trebuie sa constientizeze si sa-si asume responsabilitati in ceea ce priveste mediul in care traieste. Acest program ofera tinerilor posibilitatea sa-si exprime liber ideile personale si sa ia atitudine atunci cand e cazul si intelegerea problemelor de mediu nu se rezolva de la sine, pentru a percepe mediul la adevarata valoare, elevii trebuie sa vina in contact direct cu natura, iar educatia pentru protectia mediului sa fie privita ca un mod de viata.

“Aceasta actiune reprezinta rodul unei indelungate si fructuoase colaborari cu Primaria Municipiului Braila, ce vizeaza campanii de responsabilitate sociala, indreptate spre protejarea mediului inconjurator si promovarea principiilor ecologice. Mesajul transmis este acela ca fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea si protejarea mediului inconjurator”, a declarat subcomisar Geanina-Jenie Craciun, director al Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti

Actiunea a fost initiata de Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din Peniteciarul Tichilesti prin directorul adjunct, subcomisar Roxana Apostu si sustinuta de managerul caminului, doamna. Mihaela Belu .

Comentarii

comentariu

About the Author

-