Published On: vin, Apr 5th, 2013

Actiunea „mecano” s-a desfasurat si in Braila

Share This
Tags

* Ieri, sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane, s-a desfasurat, la nivel national, o ampla actiune de identificare si sanctionare a ilegalitatilor in domeniul jocurilor de noroc de tip “slot-machine” *

Aproximativ 100 de politisti de la diverse structuri ale Inspectoratului de Politie Judetean Braila au verificat 184 de sali/spatii in care se desfasoara jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 66 de aparate, in valoare totala de 66.000 de lei. Politistii au constatat 24 de infractiuni, conform OUG nr. 77/2009, privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, si au aplicat o sanctiune contraventionala, in valoare de 200 de lei.

La verificarea  modului in care sunt respectate prevederile legale de organizatorii de jocuri de noroc tip “slot-machine”, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, au actionat politisti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Combaterea Criminalitatii Organizate, Ordine Publica, Investigatii Criminale si Analiza Informatiilor, beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului de Operatiuni Speciale.

“Pentru coordonarea activitatilor s-a deplasat la Inspectoratul Judetean de Politie Braila, un ofiter din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane. Actiunea a urmarit identificarea tuturor agentilor economici autorizati care exploateaza mijloace de joc tip <slot machine>, identificarea si verificarea tuturor agentilor economici neautorizati care organizeaza jocuri de noroc si a salilor/spatiilor in care acestia desfasoara astfel de activitati, depistarea cazurilor de evaziune fiscala, verificarea modului in care aceste societati comerciale respecta prevederile legale referitoare la conditiile de autorizare, organizare si exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licentiere si autorizare, tranzactionarea de mijloace de joc si comunicarea acestor tranzactii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuala si cele privind marcile”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

La una dintre societatile comerciale, situata pe soseaua Ramnicu Sarat, din municipiu, au fost identificate 3 aparate tip „slot-machine” in stare de functionare si utilizare, avand licenta expirata. Politistii au stabilit ca aparatele apartin unei societati comerciale din Bucuresti, iar proprietara spatiului nu avea incheiat contract de munca cu firma ce detine aparatele de joc. In cauza s-a intocmit dosar penal, conform prevederilor OUG 77/2009, iar aparatele de joc au fost indisponibilizate, urmand a se instiinta Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale (pentru lipsa contractului de munca).

Comentarii

comentariu

About the Author

-