Published On: joi, Apr 25th, 2013

670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde

Share This
Tags

*Ministerul Economiei a semnat, luni, 11 contracte in valoare de 670 milioane de lei pentru proiecte de eficientizare a consumului de energie si pentru productia electricitatii din surse regenerabile*

Companiile care au primit cele mai mari fonduri sunt Energie Ecologica Rogis si Suraki, fiecare cu cate aproape 80 milioane de lei. Cele doua companii deruleaza proiecte de productie a energiei in centrale eoliene in judetele Braila si Giurgiu. Proiectul firmei Energie Ecologica ROGIS are o valoare totala de 189,2 milioane de lei, iar al firmie Suraki de 154,5 milioane de lei. Printre beneficiari se numara companiile Chimcomplex Borzesti, Elsid Titu, Soceram, Electrocarbon, acestea urmand sa deruleze proiecte de eficienta energetica.

Beneficiarii fondurilor destinate productiei de energie regenerabila sunt firmele Energie Ecologica ROGIS, Geo Data, Marex, Electricom, Solar Power, Suraki si Eralt Impex.

Solar Power a primit fonduri nerambursabile de 46,5 milioane de lei pentru un proiect total de 81,5 milioane de lei pentru productia energiei intr-un parc solar in Ilfov. Electricom va utiliza cele 33,5 milioane de lei primite din fonduri UE pentru constructia unui parc eolian in Casimcea, judetul Tulcea, a carui valoare totala se ridica la 72,8 milioane de lei. Chimcomplex Borzesti a primit fonduri nerambursabile de 23 milioane de lei pentru o investitie de 63,7 milioane de lei intr-o instalatie de cogenerare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-