Published On: joi, Apr 4th, 2013

“Sa crestem sanatos” – proiect de promovare a baschetului

Share This
Tags

* Proiectul se adreseaza copiilor din clasele primare si are ca scop promovarea baschetului si a miscarii sportive *

CS Cuza Sport Braila in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Braila, alaturi de Primaria Municipiului Braila si Consiliul Judetean Braila au initiat proiectul “Sa crestem sanatos”. Proiectul se adreseaza in special elevilor din ciclul primar iar CS Cuza Sport va desfasura meciuri si activitati sportive demonstrative in 10 unitati scolare la care vor fi implicati peste 2500 de elevi din ciclul scolar primar.

“Prin acest proiect se doreste promovarea baschetului si a miscarii sportive la nivelul copiilor din ciclu primar din judet si din municipiu. Echipa sub 18 ani a clubului nostru va organiza meciuri demonstrative in 5 locatii din judet si in 5 locatii din municipiu. La aceste jocuri demonstrative vor participa copii din ciclul primar. Vor fi meciuri cu caracter interactiv si vom incerca sa inseram de-a lungul partidei, care tine aproximativ o ora, mult mai putin decat un meci normal de baschet, copii din toate categoriile, de la clasa I pana la a IV-a plus cei de la a V-a pana la a VIII-a, daca vor fi prezenti la eveniment. Sportivii vor incerca sa demonstreze anumite procedee din baschet. Pe durata meciului demonstrativ vom incerca sa luam diferite persoane din public, diferiti copii si sa promovam miscarea in randul tinerilor”, a declarat Mircea Totolici, presedintele Clubului de Baschet “Cuza Sport”.

Bazele acestui proiect s-au pus inca din 2009, cand a avut loc prima editie atunci desfasurandu-se in cadrul local, fiind participante toate scolile din municipiu. DJTS Braila nu este la prima colaborare cu Clubul Cuza Sport, acestia avand de-a lungul anilor mai multe parteneriate, care au avut ca scop promovarea sportului in randul tinerilor.

“Clubul Cuza Sport a colaborat cu DJTS Braila in mai multe proiecte, bineinteles continuitatea la noi conteaza foarte mult. Vom fi alaturi de acest club pentru promovarea baschetului in randul copiilor, elevilor. Baschetul a fost un sport traditional la Braila, am avut o perioada in care s-a mai intrerupt, acum cu ajutorul acestui club a reinviat aceasta activitate, in acest domeniu, baschet. Ii doresc succes lui Mircea in ceea ce si-a propus si echipelor participante”, a declarat Paunita Iuga, referent de specialitate in cadrul DJST Braila.

Proiectul “Sa crestem sanatos!” se va desfasura in perioada aprilie-iunie 2013. Prima actiune importanta din cadrul proiectului va avea loc vineri, 05.04.2013, incepand cu ora 12.00 la sala de sport a Scolii Gimnaziale “Al. I. Cuza” Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-