Published On: mar, Apr 9th, 2013

“Pe urmele lui Delavrancea”- expozitie organizata la Biblioteca “Panait Istrati”

Share This
Tags

* Biblioteca “Panait Istrati” Braila organizeaza  joi, 11 aprilie, expozitia documentara intitulata “Pe urmele lui Delavrancea” *

Cu prilejul aniversarii a 155 de ani de la nasterea prozatorului, dramaturgului si gazetarului Barbu Stefanescu Delavrancea, la Biblioteca “Panait Istrati” se desfasoara o expozitie documentara numita “Pe urmele lui Delavrancea”.

Barbu Stefanescu Delavrancea (n. 11 aprilie 1858, Bucuresti, d. 29 aprilie 1918, Iasi) a fost un scriitor, orator și avocat roman, membru al Academiei Romane și primar al municipiului Bucuresti.

Un loc deosebit in opera sa il ocupa nuvelele si povestirile care  evoca copilaria (“Bunicul”, “Bunica”, “De azi si de demult”).

Scriitorul, inspirandu-se din folclor, a scris cateva basme pretuite pentru frumusetea si stilul lor (“Neghinita”, “Departe, departe” , “Palatul de clestar”).

Delavrancea este cunoscut si prin dramele sale istorice: “Apus de soare”, “Viforul” si “Luceafarul”, care reinvie momente importante din trecutul glorios al Moldovei. Ele sunt contributii insemnate la dezvoltarea dramaturgiei romanesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-