Published On: joi, Apr 18th, 2013

“Dictatura minoritatii” si ce presupune Comisia de la Venetia

Share This
Tags

Membrii PDL au reactionat prompt la initiativa premierului Victor Ponta, de a modifica legea in ceea ce priveste prezenta la referendum. Premierul doreste sa introduca un proiect legislativ prin care sa reduca pragul de validare al referendumului.

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal acuza USL de desfiintarea democratiei participative. Gheorghe Flutur a declarat intr-un comunicat de presa: “Concret, Constitutia valabila pentru 21 de milioane de romani, dintre care aproximativ 18 milioane de oameni cu drept de vot, ar fi validata de doar 1,5 milioane de cetateni. Practic, USL desfiinteaza democratia participativa, valabila astazi in Romania si introduce dictatura minoriatii”.

Fostul premier Emil Boc atrage atentia asupra faptului ca prevederile Comisiei de la Venetia presupun ca legislatia in ceea ce priveste referendumul sa nu poata fi schimbate cu un an inaintea consulatarii.

“In esenta, modificarea legii se poate, numai ca trebuie sa fie atenti ca acel cod de bune practici cu privire la referendum al Comisiei de la Venetia spune ca nu se poate modifica legislatia in materia referendumului, ca de altfel nici in domeniul electoral, cu un an de zile inainte de un referendum sau de alegeri”, a declarat Emil Boc.

Boc a marturisit ca aceste prevederi au in vedere crearea unei stabilitati si predictibilitati, astfel incat schimbarile legislative sa nu fie facute in graba.

Comentarii

comentariu

About the Author

-