Published On: vin, Apr 19th, 2013

“Cupa Presei la tir”, distractie pe cinste a jurnalistilor braileni

Share This
Tags

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Fortelor Terestre, care are loc pe 23 aprilie, astazi, in Poligonul Militar de trageri “Cazasu” s-a desfasurat “Cupa Presei la tir”. Astfel, cu incepere de la orele 10.00, jurnalistii braileni si-au  demonstrat abilitatile de luare in obiectiv si doborat tintele.

Jurnalistii au avut 2 seturi de trageri: cu pistolul-mitraliera, cu un calibru de 7,62 mm, si cu pistolul. S-au acordat diplome de participare si cupe. Din partea publicatiei noastre au participat Elena Coman si Monica Ene. Dupa cele doua seturi de trageri, s-au tras urmatoarele concluzii: daca prima colega a preferat sa “nu ucida” tintele, cea de a doua a avut un punctaj bun avand in vedere ca s-a aflat la primul astfel de eveniment, obtinand 56 de puncte la tragerea cu pistolul-mitraliera si 18 puncte la pistol, din cate 100 de puncte.

La proba pistol-mitraliera, castigatorii au fost: locul III – Florentin Coman; locul II – Bogdan Draghia si locul I – Nicu Stupariu. La proba pistol, locul al treilea a revenit lui Dragos Bogdan; locul al II – lea a fost obtinut de Vasilica Popescu si primul loc a fost castigat de Rodina Perianu.

La capitolul cupe acordate de comandantul Brigazii 10 Geniu “Dunarea de Jos” si al Garnizoanei Braila, gen. de brigada prof. univ. dr. Mircea Vladu, premiile au fost castigate de Bogdan Draghia – locul III; Nicu Stupariu – locul II si Florentin Coman – locul I.

“Pe data de 23 aprilie noi sarbatorim Ziua Fortelor Terestre, o coincidenta fericita fiind praznuirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de biruinte, care este patronul spiritual al acestei categorii de forte foarte numeroase si instruite din armata noastra. Pentru a cinsti cum se cuvine aceasta zi aniversara, am pregatit un program complex, care cuprinde multe activitati, printre care si Cupa Presei la tir. In aceasta perspectiva, am invitat jurnalistii braileni, organizand trageri cu pistolul-mitraliera si pistolul la tinta. Am ramas impresionat de calitatile de tragator atat ale jurnalistilor barbati, cat si a jurnalistilor femei. Am acordat diplome si cupe celor mai merituosi dintre acestia. Ne luam angajamentul ca si cu alte ocazii sa facem astfel de activitati, pentru ca societatea civila trebuie sa cunoasca ceea ce face Armata Romana, cum se cheltuieste banul public”, ne-a declarat comandantul Brigazii 10 Geniu,,Dunarea de Jos” Braila, general de brigada Mircea Vladu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-