Published On: joi, Mar 21st, 2013

Ziua Francofoniei sarbatorita la Prefectura prin activitatea “Convinge-ma sa vizitez”

Share This
Tags

*Ieri s-a sarbatorit in Sala Mare a Prefecturii Municipiului Braila Ziua Internationala a Francofoniei, prin activitatea “Convinge-ma sa vizitez” *

In fiecare an, pe data de 20 martie, se sarbatoreste Ziua Internaţională a Francofoniei. Anul 2013, are un caracter particular pentru ţara noastră, Romania sărbătorind 20 de ani de cand a devenit stat francofon cu drepturi depline.

Pentru a celebra aceasta zi cum se cuvine, elevii din scolile si liceele brailene au participat la un concurs organizat de Prefectura Municipiului Braila intitulat “Convinge-ma sa vizitez”.

In cadrul acestei activitati au fost realizate prezentari Power Point si un concurs de desen. Prin lucrările lor, copiii au trebuit să convingă pe cei prezenti in sala să viziteze o tară europeană în care limba franceză este limbă oficială. Acestia au descris mai multe tari cum ar fi Elvetia, Monaco sau Belgia si au vorbit despre obiectivele turistice, monumentele istorice, mancarurile traditionale specifice fiecaruia.

Au fost inregistrate 200 de lucrari de la elevii mai multor scoli si licee din Braila, printre care Colegiul Economic “Ion Ghica”, Colegiul National “Ana Aslan”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic “Panait Istrati”, Liceul Teoretic “Panait Cerna”, Colegiu Tehnic “Edmond Nicolau”.

Activitatea s-a incheiat cu festivitatea de premiere a celor mai bune lucrari. Acestea vor fi expuse in holul Prefecturii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-