Published On: lun, Mar 18th, 2013

Ziua Eroilor Turci sarbatorita la Braila

Share This
Tags

* Pe 18 martie, sunt comemorati eroii turci care si-au jertfit viata pe front * Cu acest prilej, oficialitatile turce au sosit astazi la sediul Prefecturii Municipiului Braila pentru a se intalni cu autoritatile locale brailene *

In Cimitirul Eroilor Turci din Braila exista 12 morminte in care se regasesc osemintele soldatilor turci, in timp ce 754 de militari de aceeasi nationalitate au fost inhumati in gropi comune, in timpul Primului Razboi Mondial.

Cu acest prilej, liderii Uniunii Democrate a Turcilor din Romania vor depune astazi o coroana de flori si vor pastra un moment de reculegere la Cimitirul Eroilor Turci din Braila. Acestora li se va alatura si Consulul General al Turciei la Constanta, doamna Füsun Aramaz.

“Ne aflam astazi la Braila pentru ca in fiecare an pe data de 18 martie sarbatorim Ziua Eroilor Turci. La Cimitirul Eroilor Turci din Braila se afla un numar de 754 de eroi cazuti in timpul Primului Razboi Mondial. In memoria acestor ostasi cazuti la datorie in Romania, exista un cimitir al eroilor la Bucuresti, Slobozia si la Braila. La aceasta ceremonie organizata anual la cimitir au participat reprezentanti de la Prefectura ai Primariei Municipiului Braila, precum si oameni de afaceri de la Cultul Musulman, asociatiile etnicilor turci si tatari din Romania si scolile turcesti din zona. Saptamana trecuta, cu ocazia vizitei ministrului de externe in Turcia, s-a adoptat programul de actiune pentru punerea in aplicare a parteneriatului strategic intre tarile noastre. Suntem convinsi ca odata cu semnarea acestor documente, relatiile dintre tarile noastre vor capata o alta dimensiune si se vor extinde pe mai multe planuri”, a declarat Consulul General al Turciei la Constanta, doamna Füsun Aramaz.

Prefectul Mihaela Marcu a precizat ca impartaseste acelasi punct de vedere referitor la relatiile culturale si economice care trebuie sa se intareasca in urma semnarii tratatului.

Prezent la acest eveniment, primarul Aurel Simionescu a declarat: “In fiecare an organizam aceasta intalnire care, pentru cei care si-au dat viata este un moment semnificativ, de referinta. Trebuie sa fim recunoscatori si sa ne aducem aminte de jertfa pe care au facut-o. Sper ca lucrurile sa continue la fel in fiecare an si cred ca trebuie sa utilizam toate metodele posibile astfel incat sa fie bine si pentru poporul nostru dar si pentru cel turc”.

Dupa intalnirea cu Prefectul Judetului Braila, Mihaela Marcu si primarul  Aurel Simionescu, programul ceremoniei de la Cimitirul Eroilor Turci va incepe cu depunerea coroanelor de flori, moment de reculegere, intonarea imnurilor de stat, discursul Consului General al republicii Turcia la Constanta, rugaciuni si vizitarea mormintelor eroilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-