Published On: Soare, Mar 3rd, 2013

Zi grea pentru politistii braileni

Share This
Tags

* Nici bine nu a inceput luna, ca infractorii s-au pus pe fapte “bune” * Pentru a stopa aceste ilegalitati, oamenii legii au intreprins mai multe actiuni * Au curs cu nemiluita zeci de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 23.000 lei *

In prima zi a acestei luni, intre orele 9.00 – 12.00, politisti de la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei si Politia orasului Faurei au desfasurat o actiune pentru prevenirea actelor de comert ilicit. Cu acest prilej, s-au controlat 5 unitati  economice si s-au aplicat 6 sanctiuni contraventionale, valorand 900 de lei, conform Legii nr. 12/1990 si OUG nr. 195/2002.

In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00 – 17.00, politisti din cadrul Politiei orasului Insuratei si Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru au actionat pe raza orasului Insuratei si a localitatilor arondate. Scopul a fost acela al prevenirii accidentelor de circulatie produse din cauza nerespectarii regimului legal de viteza si a consumului de bauturi alcoolice. Pe timpul actiunii, au fost controlate in trafic 35 de autovehicule, au fost testati cu aparatul etilotest 15 conducatori auto si au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.950 de lei. Din totalul sanctiunilor, un numar de 13 au fost acordate pentru incalcarea regimului legal de viteza.

“Vineri, intre orele 11.00 – 13.00, efective de politisti din cadrul  Birourilor Ordine Publica si Proximitate au actionat in pietele de pe raza municipiului, pentru combaterea activitatilor ilicite de comert si mentinerea unui  climat de siguranta publica. {n acest sens, au fost verificate 26 de societati comerciale, 23 de producatori particulari, 11 asociatii familiale, 12 intreprinderi individuale, au fost oprite si verificate in trafic 5 autovehicule si legitimate 77 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 32 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 12.500 de lei, si confiscate bunuri in valoare de 1.200 de lei. {n cadrul acestei actiuni a fost depistat un barbat din municipiul Targu Jiu, judetul Gorj, in timp ce oferea spre vanzare doua geci, fara a detine documentele prevazute de lege. Politistii l-au sanctionat contraventional, conform Legii nr. 12/1990, si i-au confiscat gecile. Sambata, intre orele 22.00 – 24.00, politisti de la Politia Municipiului Braila au actionat pentru prevenirea si combaterea infractiunilor cu violenta si a comertului ilicit, pe raza municipiului. Pe parcursul derularii activitatilor specifice, politistii au efectuat controale la 19 societati comerciale, au legitimat 56 de persoane, dintre care 17 au fost conduse la sediul Politiei, au verificat in trafic 38 de autovehicule, destramat 6 grupuri de persoane si au constatat 12 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 1.775 de lei. Azi-noapte, in intervalul orar 23.00 – 3.00, politisti de la Sectia 1 de Politie Rurala Braila, in colaborare cu jandarmii, au desfasurat activitati de prevenire a faptelor cu violenta si mentinere a ordinii si linistii publice, la discotecile din comunele arondate sectiei. Politistii au legitimat 12 persoane, doua fiind controlate corporal sumar, au verificat in trafic 8 autovehicule si au constatat 5 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 1.275 de lei”, a mentionat Jenel Sogor, purtator de cuvant la IPJ Braila.

* Barurile si discotecile, la “purificat” de catre organele legii *

In noaptea de sambata spre duminica, politisti de la Sectia 2 de Politie Rurala Braila, sprijiniti de jandarmii braileni, au actionat pentru combaterea si prevenirea faptelor antisociale in zonele unde au fost organizate discoteci in localitatile Urleasca, Chiscani, Tichilesti si Gropeni. Fortele de ordine au legitimat si controlat corporal sumar 25 de persoane, au controlat in trafic 17 autovehicule, au dispersat 3 grupuri de tineri predispusi la comiterea de fapte antisociale si au aplicat o sanctiune contraventionala. Politisti de la Politia orasului Faurei si Sectia 3 de Politie Rurala Faurei  au actionat, intre orele 20.00 – 4.00, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, a faptelor penale cu grad ridicat de pericol social, savarsite cu violenta, precum si a contraventiilor si infractiunilor prevazute de Codul Rutier. Politistii au legitimat 4 persoane, care au fost controlate corporal sumar, au verificat in trafic 3 autovehicule si au constatat 2 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni.

“Sambata, in intervalul orar 6.00 – 9.00, politisti de la Politia orasului Insuratei au actionat pe raza de competenta, pe linia protejarii populatiei impotriva activitatilor comerciale ilicite, ocazie cu care au fost legitimate 26 de persoane, verificate 8 societati comerciale si 15 producatori particulari si aplicate 8 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.600 de lei. Tot sambata, intre orele 21.00 – 00.00, politistii de la Politia orasului Insuratei si de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru au actionat pe raza orasului Insuratei si a comunelor arondate, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor cu violenta, a activitatilor de comert ilicit si a identificarii si incarcerarii persoanelor condamnate la executarea pedepsei cu inchisoarea. Fortele de ordine au efectuat controale la 21 unitati economice tip discoteca, au legitimat 48 de persoane si au constatat 3 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 400 de lei”, a mai zis purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-