Published On: joi, Mar 14th, 2013

VIDEO- S-a ales noul Papa la Vatican

Share This
Tags

*Ultima runda de vot pentru alegerea Papei s-a finalizat cu succes miercuri seara. Fumul alb care anunta alegerea noului Suveran Pontif a fost vazut la ora 20.06 (ora României) iesind pe cosul Capelei Sixtine de la Vatican*

Un fum alb s-a ridicat de la Vatican, cei 115 cardinali au ajuns la un conses in privinta celui care ii va urma Papei Benedict al XVI-lea. Dupa patru runde de vot, doua treimi dintre cei 115 cardinali l-au votat pe urmatorul Papa. Noul Papa este argentinianul Jorge Bergoglio. Noul suveran pontif si-a ales numele Papa Francisc. Este primul Papa iezuit din istorie. Este o mare supriza pentru toata lumea, inclusiv pentru italieni. Noul Papa a fost primit cu urale de zecile de mii de credinciosi prezenti. Papa a rostit cateva cuvinte catre cei prezenti si impreuna cu acestia a rostit “Tatal nostru!” si “Ave Maria!”.

“Are loc o deschidere semnificativa si legitima catre spatiile unde traiesc cei mai numerosi catolici. E o noua era, care incepe prin aceasta decizie curajoasa si asteptata”, a comentat Teodor Baconschi, fost ambasador la Vatican, numirea unui Papa de peste ocean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-