Published On: lun, Mar 4th, 2013

VIDEO: Liceul “Anghel Saligny”, locul simularilor actului sexual, limbajului obscen si al manifestarilor violente

Share This
Tags

Pe adresa redactiei Infobraila s-au primit o serie de filmari din interiorul salilor de clasa ale Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, unde apar elevi care imita actul sexual sau se joaca cu pupitrele scolare, folosind un limbaj neadecvat unei astfel de institutii. Dupa scandalul provocat de filmul mediatizat la nivel national, in care patru elevi lovesc cu bestialitate un coleg de clasa, iese la iveala fata nevazuta a modului in care decurge programul scolar, in aceasta unitate de invatamant.

Vorbind despre incidentul care a avut loc in urma cu doua saptamani la “Saligny”, directorul Petruta Simionescu, in functia de conducere a liceului inca din anul 1999,  a declarat unui post de televiziune national, cu nonsalanta: “Elevul agresat a amenintat la randul lui. Cei trei colegi fusesera amenintati ca vor avea parte de acelasi tratament. Cred ca a vrut sa para un fel de avertisment”.

Contactat telefonic, inspectorul scolar general al ISJ Braila, profesorul Iulian Danielescu a precizat referitor la evenimentele relatate mai sus, urmatoarele: “Cred ca ar trebui insistat mai mult la orele de dirigentie, pentru comunicarea cu elevii si sa se acorde mai multa atentie educarii acestora. Conducerea liceului trebuie sa priveasca mai atent aceste cazuri de indisciplina si mai ales filmarile unor  evenimente. Ii vom sanctiona pe cei care filmeaza si popularizeaza astfel de materiale din interiorul unitatilor de invatamant”.

Intr-una din filmarile primite la redactie, apar mai multi elevi care se lovesc, injura si simuleaza actul sexual in hohote de ras si impingand bancile din sala de curs. In alta filmare, un elev isi trage pe cap un prezervativ spre amuzamentul celorlalti colegi de clasa. Imaginile mai surprind si un elev, care aflat in fata clasei, il imita pe Michael Jackson, dand savoare momentului, atingandu-si partile intime, in rasetele colegilor.

Intrebata daca are cunostinta depre cele petrecute in liceul pe care-l conduce de mai bine de un deceniu, Petruta Simionescu ne-a declarat: “Va dati seama ca nu am de unde sa stiu. Nu stiu despre ce este vorba, chiar nu cunosc toate problemele din liceu”.

Problema sigurantei elevilor si profesorilor in liceu este mult mai veche. In data de 13 octombrie 2008, in jurul orelor 10.00, un cunoscut violator brailean, Georgel Cristian Alexandru, a intrat fara nici un fel de oprelisti in cladire. Barbatul, un maniac sexual recidivist, inarmat cu un cutit de bucatarie de 20 cm, a mers nestingherit pana la etajul I al unitatii de invatamant, unde a patruns in toaleta fetelor, amenintand doua eleve, cu scopul de a intretine relatii sexuale. Din fericire, acestea au reusit sa fuga, la fel ca si agresorul.

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, sotul directorului de la Liceul “Anghel Saligny” a mentionat pentru Infobraila, cu parere de rau referitor la cele intamplate: “Inca o data, din pacate, in sistemul educational avem niste lucruri care  tin de educatie. Aceste acte de bravura se transforma in violenta. Nu mai exista educatie in ideea de toleranta, faptul ca te-ai uitat urat la cineva, degenereaza pana la amenintari. Pana la urma sa zicem ca a fost “un caz fericit’ pentru ca nu s-a ajuns la cutit.  Conducerea liceului ar trebui sa sanctioneze drastic aceste acte de popularitate, prin urcarea filmelor pe canalul Youtube”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-