Published On: mar, Mar 5th, 2013

VIDEO EXCLUSIV. Razboi in PDL Braila: Nazare vrea cu Blaga, primarii nu! Primar: “Pe mine nu ma poate tine in frau Nazare”

Share This
Tags

Dupa alegerile parlamentare, in care primarii PD-L din colegiul 5 l-au sustinut pe deputatul PSD Cristian Rizea  in detrimentul candidatului ARD, alesii locali din judet nu se dezmint de aceste metehne. Desi PD-L Braila, condusa de Alexandru Nazare, si-a manifestat public sustinerea fata de Vasile Blaga in cursa pentru sefia PD-L, liderii din teritoriu se pare ca nu asculta de conducerea judeteana a partidului, ba chiar au conceput o ampla actiune de sustinere a Elenei Udrea!

Multi dintre PDL-isti au fost luati prin surprindere de vizita pe care maine Elena Udrea o va face la Braila. “Diva portocalie” va fi inconjurata la eveniment de opozantii lui Nazare, care au ajutat la strangerea semnaturilor necesare depunerii motiunii si care s-au delimitat astfel de opinia oficiala a filialei, care, in batalia pentru sefia partidului, il sustine pe actualul presedinte, Vasile Blaga.

Desi aparent nu se doreste promovarea motiunii sustinuta de fostul ministru al Dezvoltarii, primarii portocalii din judet au depus eforturi serioase pentru strangerea semnaturilor necesare motiunii si mobilizarea membrilor care nu sunt multumiti de actuala conducere.

Se cunoaste opozitia din sanul organizatiei PDL Braila, impulsionata de o grupare a carei nemultumire isi are radacinile in promisiunile neonorate de la alegerile parlamentare, iar surse din interiorul filialei ne-au precizat faptul ca unii dintre cei mai apropiati oameni ai deputatului Alexandru Nazare au fost “motoarele” din spatele acestei actiuni, incercand astfel sa joace “la doua capete”, marindu-si sansele de castig in lupta din interiorul organizatiei.

“Oricum altul mai bun decat Udrea nu avem”

Un set de inregistrari audio au fost primite pe e-mailul pontinfobraila@yahoo.com, in care edilii PDL ai comunelor din judetul Braila recunosc ca o sustin pe Elena Udrea la sefia PDL.

Primarul PDL al comunei Bordei Verde, Georgel Vasile, se arataa extrem de incantat de posibilitatea de a o vedea in carne si oase pe Udrea, motiv pentru care nu isi poate retine bucuria: “Nu putem rata evenimentul, am fost anuntat si de la sediul partidului de la Braila”.

Interlocutor: Va multumim si pentru semnaturi si asta nu o sa ramana asa am inteles. Am inteles ca doamna Udrea o sa fie atenta.

Georgel Vasile: Da, da, da, oricum altul mai bun nu avem!

Interlocutor: Noi am vorbit si cu domnul deputat Rizea si ne-a spus ca a fost de mare ajutor sprijinul dumneavoastra in campanie.

Georgel Vasile: Da.

Si Costica Marchidanu, edilul comunei Ciocile recunoaste ca a participat la actiunea de strangere a semnaturilor necesare motiunii Elenei Udrea.

Interlocutor: Veniti maine la Braila, la intalnirea cu doamna Udrea?

Costica Marchidanu: Da, sigur ca da! Mi s-a dat acceptul ca pot sa vin maine, cum sa nu!

Interlocutor: Vroiam sa va multumim personal, o sa va multumeasca si doamna Udrea maine, pentru semnaturi si pentru tot efortul depus!

Costica Marchidanu: Da. In final, despre ce este vorba?

Interlocutor: I-am sunat pe toti primarii sa le multumim personal.

Costica Marchidanu: Da. Eu ma bucur ca ati apelat la mine. O sa ne vedem maine la ora 13. Am acceptul tuturor colegilor.

Interlocutor: Speram sa schimbam conducerea asta.

Costica Marchidanu: Acum depinde de toti primarii, ca eu pot sa am o optiune, depinde de ceilalti.

Un alt primar, Rica Tutulan din comuna Jirlau, recunoaste si el ca o sustine pe Elena Udrea.

Interlocutor: Vroiam sa va multumim si pentru ajutor, pentru semnaturi si pentru tot ce ati facut. Oameni au fost multumini? Sper ca nu exista probleme?

Rica Tutulan: Nu… nu…

Interlocutor: Acum, daca exista, ar trebui sa ne spuneti, sa stie doamna Udrea maine ce are de rezolvat.

Rica Tutulan: Eii, lasati nu e nicio problema.

Primarul comunei Marasu, Nicolae Nitescu i-a urat success Elenei Udrea in lupta pentru sefia partidului.

Interlocutor: Maine la ora 1? Stiti, ati fost anuntat?

Nitescu Nicolae: Da, da, da stiu.

Interlocutor: Noi am vrut sa va multumim in primul rand pentru semnaturi

Nitescu Nicolae: Sper sa aveti si success. Sunt multe de spus, dar le vorbim la fata locului.

Interlocutor: Am inteles ca doamna Udrea a vorbit cu domnul Rizea si au fost multumiti de rezultate.

Nitescu Nicolae: Da, da, da!

“Noi pe cine votam, pe domnul Blaga, mergem cu Blaga, dar stim ce avem de facut”

Cel mai mare entuziasm fata de candidatura Elenei Udrea l-a manifestat primarul de la Surdila Greci, Ionel Meirosu, care a recunoscut ca a avut chiar un schimb de sms-uri cu Udrea si a precizat ca o asteapta la el in comuna.

Interlocutor: Oamenii au fost multumiti cu strangerea de semnaturi, au existat probleme?

Ionel Meirosu: Chiar nu cunosc detalii legate de strangerea de semnaturi, nu am idee. Eu personal am avut un schimb de mesaje cu doamna Udrea, nu cunosc alte amanunte.

Interlocutor: Am mai avut probleme si in alte judete, unde presedintele era cu domnul Blaga si primarii cu doamna Udrea, cum e si cazul la Braila.

Ionel Meirosu: Cum e si cazul la Braila, ma rog, dar eu sunt un sustinator, dansa stie despre ce e vorba. In schimb pentru ca sa nu avem, am mai vorbit si cu cativa dintre colegii mei, ca sa nu avem probleme, sa nu ne trezim ca nu facem parte din delegatie sau dracu, alte minuni. Noi pe cine votam, pe domnul Blaga, mergem cu Blaga, dar noi stim ce avem de facut, pentru ca altfel riscam sa intram  pe contra sens cu Nazare. Asa ca noi o sa fim cat se poate de rezervati, important este ca doamna Udrea a primit de la mine, de la Surdila Greci, un mesaj drept.

Interlocutor: Important e sa fiti rezervat. Sa nu se prinda Nazare…

Ionel Meirosu: Da, pe mine el nu ma poate tine in frau, problema este pentru ceilalti. Ma intreaba, la delegatia din 23, sa vina doar primarul si viceprimarul. Poftim? N-am inteles? Poate confundati lucrurile. Eu sunt primar PDL si am 80% din Consiliul Local. Daca dumneavoastra ma comparati pe mine cu alta comuna, unde luati presedintele si inca unul, va inselati. Eu am sa particip cu toti consilierii locali la Conventie. Eu am zis-o la nervi, pana la urma lasa-ma cu cinci. Doamna a zis ca ma suna cand o sa vina in Braila, daca nu uita, sa ma sune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-