Published On: Soare, Mar 24th, 2013

VIDEO EXCLUSIV: O tanara din Galati isi vinde un rinichi pentru a plati intretinerea

Share This
Tags

* Asa cum v-am prezentat intr-un material anterior, “La Braila se vand organe pe banda rulanta” * De data aceasta, la Galati reporterii speciali ai Infobraila au surprins cu camera ascunsa imagini cutremuratoare cu o donatoare de organe *

Romania anului 2013, tara cu pretentii europene. Ce se intampla insa in spatele unei civilizatii pe care orice om cu discernamant incearca sa o promoveze, intrece chiar si cele mai urate vise. Oana, o tanara de 23 de ani din orasul Galati asteapta un client pentru a dona un rinichi. Fara loc de munca stabil si datornica la intretinere, nu-si mai poate plati electrocasnicele si mobilierul luat in rate pe vremea cand era agajata legal. A adunat datorii, si acum, cand risca sa fie executata de catre banca, a ajuns in pragul disperarii. Fara bani, fara solutie, fara speranta! Ca banca sa nu-i vanda lucrurile a decis sa se vanda ea! “Caut sa donez contra-cost rinichi. Am 22 ani grupa sanguina A2 rh pozitiv fara probleme de sanatate ma deplasez oriunde pe cheltuiala dvs”, asa suna continutul anuntului postat pe internet.

Povestea Oanei este una de-a dreptul cutremuratoare. Si, din pacate, nu este singurul roman care intra in acest joc al traficului de organe, zeci de oameni disperati aleg sa-si vanda trupul, organ cu organ. Din cauza instabilitatii din Romania acestia se vand pe bucati ca sa nu moara de foame!

Contactata de redactorul ziarului Infobraila, Oana a fost de acord cu o intalnire la un restaurant din Galati, pentru a stabili toate detaliile legate de transplant.  “Stiu ca e ilegal sa iti vinzi un rinichi, dar pentru mine e singura posibilitate sa fac rost de bani. As vrea in schimbul lui suma de 450 de milioane lei vechi, ultimul pret, suficient, pentru a scapa de datorii, nu imi doresc lux, masini sau haine”, ne-a marturisit tanara.

Ea renunta la un rinichi, disperata de facturile care vin lunar: “Eu am facut credit prin banca, cand aveam o situatie stabila, lucram pe un salariu decent si legal cu carte de munca. Ma descurcam! Am facut credit si pentru mobila si pentru electrocasnice, pentru ca puteam, acum, cand nu mai pot plati, sunt disperata. Am cerut suma de 13.000 de euro, la care mai pot negocia un pic, sa imi pot plati datoriile si sa ma pot recupera dupa operatie. Am ajuns la aceasta concluzie dupa multe luni in care m-am gandit cum sa rezolv aceste probleme, mult prea mari pentru puterile mele. Apartamentul in care locuiesc este al unchiului meu, el fiind plecat in Italia la munca. Am acumulat impreuna cu iubitul meu datorii foarte mari pe care dintr-un venit de 8 milioane si fara carte de munca nu le pot acoperi, sa nu mai vorbim de datoria pe care o am la banci”, a declarat tanara coplesita de situatie.

Stie ca este ilegal ceea ce doreste sa faca, dar spera in continuare sa gaseasca un cumparator care sa-i schimbe viata. De o luna de zile, de cand a dat anuntul, tanara a primit mai multe oferte. Niciuna serioasa, spune ea: ”M-au sunat din alte judete, Oradea si Targu Mures, dar nu am avut noroc de compatibilitate. Si, de parca toate acestea nu erau de ajuns, prietenul meu nu primeste salariu de la firma de paza la care lucreaza si pe zi ce trece sunt tot mai convinsa ca singura mea sansa ramane donarea unui rinichi”.

Urmariti in exclusivitate materialul video cu tanara care isi negociaza un rinichi in schimbul sumei de 450 de mil lei vechi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-