Published On: joi, Mar 14th, 2013

Victor Ponta: CNAS nu se desfiinteaza, dar va exista o reorganizare pentru reducerea cheltuielilor

Share This
Tags

* Dupa ce marti ministrul Sanatatii a declaract cu ocazia Saptamanii Pacientilor ca instutiile CNAS judetene si Directiile de Sanatate vor fi desfiintate, premierul a dat joi asigurari ca banii economisiti prin aceasta reorganizare vor ramane la sanatate *

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate  nu se va desfiinta, insa sistemul de sanatate va fi reorganizat astfel incat Casele judetene de sanatate sa isi reduca cheltuielile de personal si de bunuri si servicii, a anuntat premierul Victor Ponta.

“Sunt in continuare multe lucruri pe care le-ati preluat la un moment dat, in mod corect, si le-ati preluat fara resurse. Eu sper ca noul presedinte de la Vrancea, mai ales in noile calitati pe care le va avea, nu va ramane singurul judet care nu a preluat spitalele si o sa le preia. Problema principala este ce facem ca ati luat spitalele si nu ati primit bani pentru ele. Nu se desfiinteaza Casa Nationala (a Asigurarilor de Sanatate -n.r.). Ideea ministrului si, sigur ca trebuia sa discute cu dvs. inainte sa o anunte in presa, este de a stabili un tip de reorganizare care sa mai reduca costurile de personal, de bunuri si servicii ale Caselor (judetene -n.r.), iar promisiunea mea este ca absolut orice leu care este economisit prin aceasta reorganizare va ramane la sanatate. Adica nu dam in alta parte ceea ce se economiseste. Problema este de finantare a unitatilor care sunt la dvs”, a declarat premierul Victor Ponta, la Adunarea Generala a Consiliilor Judetene din Romania.

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, Nicolaescu a afirmat ca directiile de sanatate publice judetene consuma 10% din fondul de administrare al Ministerului Sanatatii, iar economiile ce vor fi facute prin desfiintarea lor vor fi dirijate catre programele nationale de sanatate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-