Published On: Soare, Mar 3rd, 2013

Vasile Varga: “Partidul de dreapta adevarat este Partidul National Liberal”

Share This
Tags

In urma Congresului PNL deputatul Vasile Varga a marturisit faptul ca liberalii si-au exprimat democratic punctele de vedere, iar in ceea ce priveste atitudinea lui Calin Popescu Tariceanu nu s-a pus nucio secunda problema formarii altui partid de dreapta: “De la inceput se stia ca exista primarul Sectorului 1, Chiliman. De la intalnirea de grup si-au exprimat acelasi punct de vedere, deci este o chestiune democratica. Fiecare si-a sustinut un punct de vedere, insa nu a fost nicio razvratire”.

Deputatul liberal a adaugat faptul ca in cadrul Congresului, forumul de conducere a fost ales din randul reprezentantilor locali, alesi la randul lor de electorat.

“Nu am auzit de nicio ruptura si nici nu cred ca astazi in cadrul PNL-ului se poate face o astfel de scindare. Nu exista asa ceva. Mai cu seama ca in acest forum de conducere al Partidului National Liberal de aceatsa data au fost numiti primarii unor municipii, presedintii de consilii judetene. E o chestiune si de lucru, nu numai din punct de vedere politic, ca au venit acum parlamentarii,. Au luat din tot spectru”, a adaugat deputatul PNL Vasile Varga.

* Exista un trend in politica europeana ca partidele de dreapta sa faca alianta cu cele de stanga

USL isi propune sa treaca de alegerile prezidentiale cu aceeasi usurinta cu care au trecut prin cele doua scrutine, atat in cadrul alegerilor locale din 2012, cat si cele din decemrie, la parlamentare. Deputatul Vasile Varga considera ca in ciuda doctrinelor diferite, PSD si PNL au facut echipa buna pe parcursul acestui an.

“Deocamdata noi suntem o Uniune Social Democrata. Am implinit un an de zile de cand suntem impreuna. Am avut o prima etapa a alegerilor locale pe care noi le-am castigat uniti fiind. Am avut a doua etapa cu alegerile parlamentare, pe care le-am castigat si mai exista o etapa in care trebuie sa castigam presedentia Romaniei si mergem in continuare cu Partidul Social Democrat si exista chiar un drum in care nu exista disensiuni in cadrul celor doua formatiuni politice. Si impacam si partea dreapta si partea stanga cand mergem impreuna. Pe esicherul politic acum, va dau un exemplu concret cum este Italia la ora actuala, stanga cu dreapta. Au castigat alegerile”, a declarat liberalul.

In ceea ce priveste alegerile pentru Parlamentul Europei, Vasile Varga considera ca USL nu trebuie sa se dizolve pe perioada campaniei electorale, in ciuda faptului ca viitorii europarlamentari vor face parte din grupuri diferite.

“Nu cred ca vom pleca separat la europarlamentare, la un nou drum, sub nicio forma. Vom pleca impreuna sub sigla USL-ului peste tot. Daca se va lua o hotarare in cadrul PNL-ului sau in cadrul Partidului Social Democrat, nu este nicio chestiune, dar la ora actuala noi suntem o uniune si mergem impreuna, peste tot”, a marturisit Varga.

Cat despre un posibil candidat din Braila liberalul a afirmat: “Este prematur sa va dau un anume candidat de la Braila. Se va stabili daca ar exista posibilitatea ca cineva de la Braila sa candideze ar fi foarte bine pentru noi. Dar trebuie sa ne gandim si la acela. Europarlamentarii sunt cei care ne reprezinta atat pe cei de la Braila si pe cei de la Galati, chiar daca el este din Turnu Severin, el trebuie sa se duca sa reprezinte Romania. Nu ar trebui sa reprezinte nicio formatiune politica ci numai interesul politic si economic al Romaniei. Ceea ce se intampla la ora actuala in Parlamentu European cu aceasta scindare, unii sunt pro Romania si unii mai putin pro Romania, nu este bine. Aici nu ar trebui sa mai existe niciun interes decat interesul comun al natiei romane. Te duci acolo si reprezinti Romania si tot ce este mai bine pentru Romania”.

* Varga considera ca un singur partid este cu adevarat de dreapta, Partidul National Liberal

In ciuda faptului ca sunt constant acuzati de partidele de dreapta pentru alianta pe care au facut-o cu PSD-ul, ajungand astfel la guvernare, PNL este este primul partid de dreapta din Romania.

“Partidul de dreapta adevarat este Partidul National Liberal. Ca unii au mai furat din statut sau din doctrina asta este cu totul altceva. Dar uitati-va, chiar daca au furat unde sunt la ora actuala. Pe noi nu ne intereseaza ce se intampla la ora actuala in alte partide. Astazi noi privim ce s-a intamplat la ei, pentru ca repercusiunile sunt aceleasi cu reprezentarea in Parlament. Acolo ne uitam, cum sunt asezati, unde sunt asezati si cate locuri au”, a decalarat Vasile Varga.

Deputatul liberal considera ca USL este o adevarata forta care a demonstrat in cadrul alegerilor locale si parlamentare din 2012 ca impreuna pot avea rezultate exceptionale. Varga s-a declarat increzator in puterea USL-ului de a castiga si alegerile prezidentiale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-