Published On: mie, Mar 13th, 2013

Vasile Blaga la Braila – “Politica dincolo de lozinci”

Share This
Tags

Inca presedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga s-a aflat astazi la Braila, unde si-a prezentat motiunea cu care candideaza la sefia partidului “Romania dreapta – politica dincolo de lozinci”.

La manifestare au participat in jur de 200 de membrii si simpatizanti, dintre care se vor alege si delegatii care vor merge la Conventie pe data de 23 martie. Alaturi de Blaga a fost prezent si secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.

“Intamplator, ministrul de externe Corlatean (n.r. Titus Corlatean) iesea dimineata, la 8 sau la 9, sa spuna ca daca nu ne primesc miercuri in Schengen, nu ne mai trebuie Schengen. Ba mai si intareste premierul, pe la amiaza, spunand ca e pozitia Guvernului. Pe seara, mai iese unul Stroe, care habar nu are ce este Schengen-ul, si spune ca Germania a pierdut o buna ocazie sa taca, de parca vorbea cu nevasta sa in baie. Luni s-au schimbat problemele. Au inceput sa bata in retragere, pentru ca natiunea romana le-a spus ca “N-avem nevoie de voi, dar de Schengen avem nevoie”. Ca a fi in Schengen inseamna a fi cetatean de rangul 1 a Uniunii Europene. Nu numai ca nu mai vezi politist de frontiera pana la Marea Nordului, chiar daca Norvegia nu este in UE, dar exista in Schengen, insa este o miscare libera a capitalului, a marfurilor, a pietii muncii care este libera pentru fiecare. Numai ca odata luate solutiile, asumate responsabil, obligatia mea si a dumneavoastra, ca membrii de partid, este sa le duceti in teritoriu, nu sa le mai comentati. Dar, dupa ce le-am asumat responsabil. De aceea trebuie sa revenim la principiile celor 3 “D”, care le-am consacrat. Discutam cat este nevoie, dar decizia este luata. Cui nu-i convine, pleaca. Nu este permis sa faci propaganda si sa cresti politic, lovindu-ti partidul. Nu trebuie confundata democratia interna a dezbaterilor cu anarhia. Asta daca vrem sa fim un partid politic. Eu va multumesc ca ne-ati ascultat si va promit ca daca ramanem uniti, vom fi un partid puternic, care va avea solutii pentru clasa de mijloc si vom castiga viitoarele alegeri generale, atunci cand vor avea loc, iar noi vom intra cu fruntea sus la guvernare si nu altfel”, a declarat Vasile Blaga.

* Blaga se bucura de sustinere la Braila

Dupa discursul presedintelui Vasile Blaga, au luat cuvantul si sustinatorii acestuia, secretarul general, Gheorghe Flutur, consilierul judetean, Silviu Radu, si fostul presedinte al PDL Braila, Eugen Badalan.

“Dreapta romaneasca nu o fac socialistii, dumneavoastra si noi trebuie sa o facem. De aceea motiunea noastra este o motiune care ne cheama la treaba. Aveti incredere in motiunea Vasile Blaga. Va astept la Conventie pe 23 martie cu cele mai bune ganduri. Doamne ajuta!”, a declarat Ghorghe Flutur.

Consilierul judetean, Silviu Radu, a marturisit ca in PDL este nevoie de mai multa ordine, si asa cum a precizat si Vasile Blaga dealtfel, ordinele venite de la centru trebuie respectate intocmai: “Da, eu votez Vasile Blaga. Dar stiti de ce votez eu Vasile Blaga? Votez Vasile Blaga pentru ca, ca secretar general, cand Vasile Blaga organiza un lucru, lucrul ala nu se mai indoia. Daca domnul presedinte Blaga a spus despre discutii, decizii si disciplina, in ultima perioada Statutul, multi dintre cei care au condus partidul au uitat sa il foloseasca, poate ca, chiar doar l-au interpretat. Disciplina in partid tine si de rezultate. Nu spune nimeni sa nu deschidem partidul, dar sa deschidem usile din fata ale partidului. Am invatat de la domnul presedinte, Vasile Blaga, ca oamenii care trebuie promovati sunt cei care aduc voturi si demonstreaza in partidul din care fac parte ca muncesc, au muncit si vor munci tot timpul pentru el. Am invatat de la presedintele Blaga ca daca vrei ceva cu adevarat, trebuie sa inveti sa si construiesti. Cel mai corect se vad oamenii din PDL in momentul cand sunt in opozitie. In opozitie, va spun eu, sunt multi din sala care au trait opozitia si stiu ce inseamna sa nu poti sa faci aia, sa nu poti sa faci aia. Oamenii au rezistat, au stat si au muncit in partid. Votez Vasile Blaga, pentru un motiv: apa trece pietrele raman, domnule presedinte.”

Prezent la manifestare, fostul sef al PDL Braila, Eugen Badalan, a facut o analiza a celor trei motiuni depuse de Elena Udrea, Monica Macovei si Vasile Blaga. In final acesta a marturisit ca il sustine pe actualul presedinte al democrat-liberalilor: “Inchei spunand un singur lucru. Daca Vasile Blaga va fi presedintele PDL impreuna cu echipa lui, eu am certitudinea ca PDL va fi condus de PDL si nu din afara lui”.

Un partid unit, puternic, european, in care sa se regaseasca electoratul de dreapta, atat din judetul Braila, cat si din Romania. Asta propune Vasile Blaga, presedintele PDL, prin motiunea “Romania Dreapta, PDL- Politica dincolo de lozinci”, cu care vrea sa castige presedintia partidului. Reamintim ca in cursa alegerilor interne pentru sefia PDL, alaturi de Vasile Blaga s-au inscris si Elena Udrea, dar si Monica Macovei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-