Published On: vin, Mar 22nd, 2013

Varsta la care femeile sunt cel mai frumoase

Share This
Tags

* Aspectul fizic si varsta au fost intotdeauna criteriile principale pentru stabilirea standardelor de frumusete in societate * Potrivit unui studiu, femeile ating punctul maxim de frumusete la varsta de 30 de ani *

Daca pana acum, se promova ideea ca femeile tinere sunt cele mai frumoase, sondajul facut printre tineri demonteaza toate aceste pareri si restabileste tiparele sau standardele de frumusete. Sondajul evidentiaza faptul ca femeile sunt frumoase si seducatoare abia la varsta 30 de ani.

Potrivit acestui studio, barbatii sunt cel mai increzatori in pat intre 50 si 69 de ani, in timp ce femeile sunt extrem de increzatoare in aptitudinile lor in materie de sex intre 18 si 29 de ani.

Desi 57 la suta dintre cei chestionati au fost de acord ca sexul devine mai bun odata cu varsta, numai o treime dintre barbatii tineri au declarat ca sunt atrasi de femei de aceeasi varsta.

Un procent de 36 la suta dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani au sustinut ca femeile mai in varsta sunt mai sexy.

Legat de presiunea societatii privind aspectul fizic, 84 la suta dintre barbati si 91 la suta dintre femei au fost de acord ca societatea promoveaza conceptul “tinerete egal frumusete” mai mult in cazul sexului feminin decat cel masculin.

La baza unei estetici perfecte stau criterii matematice. Astfel, s-a stabilit ca, pentru o infatisare ideala, distanta dintre pupile trebuie sa fie in proportie de 46% fata de distanta dintre urechi.

Un alt criteriu este raportul dintre distanta ochi-gura si lungimea parului din crestet, pana la nivelul de sub barbie.

O apreciere globala se refera la pometii largi, buzele pline si ochii mari, toate reprezentand simboluri de fertilitate, care fac infatisarea foarte atragatoare pentru barbati.

Criteriile au mai stabilit ca frumusetea este strans legata de simetrie. Desi nu se observa, la majoritatea oamenilor, partea stanga si partea dreapta a fetei nu sunt identice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-