Published On: Soare, Mar 10th, 2013

Unghiile false periculoase pentru sanatate

Share This
Tags

* Fie ca sunt realizate cu ajutorul capsulelor de plastic, fie ca sunt sculptate cu rasina acrIlica, unghiile false pot determina o serie de neplaceri * Unghiile naturale se pot ingalbeni, inverzi sau chiar dezlipi *

Manichiura cu gel, folosita pentru obtinerea unui aspect uniform al unghiilor care dureaza mai mult timp, poate avea efecte negative pe termen lung, razele ultraviolete care fixeaza unghiile constituind un pericol pentru piele. Dermatologii avertizeaza ca astfel de tratamente aplicate regulat pot cauza daune pe termen lung, crescand riscul de cancer de piele.

{n primul rand, pilirea unghiei naturale inaintea aplicarii celei false constituie o etapa foarte agresiva, ducand la fragilizarea acesteia. Se favorizeaza in acest mod patrunderea mult mai usoara a substantelor din rasina, unele dintre ele fiind foarte toxice. Atfel, unghiile false pot duce la aparitia unor eczeme.

Procesul manichiurii cu gel, în cadrul caruia un tip special de oja este întarit si fixat pe unghii prin expunerea la raze ultraviolete, cauzeaza subtierea unghiei, spun expertii, avertizand ca exista si riscuri pe termen lung pentru sanatate.

Desi acest tip de manichiura este populara pentru rezistenta culorilor si a stralucirii, cele care o folosesc frecvent se plang de faptul ca, în timp, unghiile încep sa se exfolieze, ajungand la rupere.

Un alt efect nedorit al razelor ultraviolete este îmbatranirea pielii, aceasta însemnand ca manichiura cu gel poate duce la unghii care arata perfect, dar si la riduri pe maini în acelasi timp.

De asemenea, unghiile false care rezista mult timp pot ascunde orice probleme si eventuale infectii ale unghiilor, întarziind astfel un diagnostic.

Specialistii recomanda o manichiura cu unghiile scurte, pentru a putea fi cat mai usor de intretinut. De asemenea, evita sa folosesti prea des oja care are tendinta sa ingalbeneasca unghia. Aplica in schimb uleiuri hidratante si baza nutritivea pe suprafata unghiei ori de cate ori e nevoie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-