Published On: joi, Mar 28th, 2013

ULTIMA ORA: Perchezitii in Braila si in alte 16 judete, la o grupare de falsificatori de carduri. Prejudiciul este estimat la 2 milioane de euro

Share This
Tags

Unul din membrii gruparii este brailenul Relu Serban

Potrivit procurorilor, gruparile infractionale sunt constituite din peste o suta de persoane, iar liderii au fost identificati ca fiind Constantin Gheara, zis Tica, în vârsta de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenica, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, si Relu Serban, de 57 de ani.

Acesta din urma este unul din fostii capi ai lumii interlope brailene, cunoscut mai ales datorita implicarii in afacerea “SC Dinarda Prod SRL” din Onesti, judetul Bacau. Impreuna cu Dorin Gorciu, acesta a mers la “Dinarda Prod” si au luat combustibil pe care l-au livrat impreuna.

Locuind de mai bine de 10 ani la Constanta, Relu Serban este economist de profesie si a administrat la Braila mai multe carciumi.

“In fapt, se retine ca, sub coordonarea acestora, membrii gruparilor au confectionat aparatura de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plata electronica utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile urmatoarelor state: Germania, Spania, Elvetia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria”, a precizat DIICOT.

Persoanele ridicate vor fi cercetate sub aspectul savârtsirii infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, detinere de echipamente în vederea falsificarii si falsificarea de instrumente de plata electronica, punerea în circulatie de instrumente de plata falsificate si efectuarea de operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica.

Descinderi în forta ale politistilor in aceasta dimineata in 78 de locatii din Romania, printre care si in judetul Braila, la o grupare de falsificatori de carduri bancare. In Braila au loc 2 perchezitii domiciliare.

85 de perchezitii domiciliare au fost efectuate in acest caz, dintre care 78 in Romania, dar si in Anglia, Germania, SUA si Republica Dominicana, pentru probarea activitatii infractionale a membrilor unor grupari infractionale organizate, specializate in infractiuni informatice – skimming.

In fapt, politistii B.C.C.O. Pitesti – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, au stabilit faptul ca, din anul 2011, pe raza municipiului Bucuresti si a 22 de judete, printre care si Braila, precum si in strainatate, in 17 tari, respectiv in S.U.A., Republica Dominicana, Mexic, Columbia, Iordania, Ecuador, Japonia, Nepal, Marea Britanie, Italia, Germania, Austria, Elvetia, Spania, Portugalia, Franta si Ucraina, actioneaza 7 grupuri infractionale organizate, formate din aproximativ 100 de membri, cu legaturi intre ele, cu roluri bine determinate si ierarhizate, ce savarsesc infractiuni cu instrumente de plata electronice (skimming, carding – tranzactionare ilicită si/sau utilizare frauduloasa de informatii furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plati frauduloase de numerar).

Victimele infractiunilor sunt persoane fizice si juridice din Germania, Spania, Portugalia, Anglia, Elvetia, Austria, Franta, Lituania si Statele Unite.

Prejudiciul total estimat este de aproximativ 2 milioane de euro

In aceasta grupare destructurata de organele legii, erau implicate persoane cu trecut infractional, in special infractiuni judiciare, care, prin pozitiile pe care le ocupa in mediile respective, reusesc sa atraga fonduri, sa asigure protectie, anonimat, sa ingreuneze descoperirea lor de catre anchetatori si sa asigure desfasurarea activitatilor ilicite in conditii cat mai bune, pentru obtinerea unui profit rapid. De asemenea, fabricau echipamentele skimming, atat pentru ATM-uri, cat si pentru terminale POS, in cadrul unor adevarate „laboratoare”, ridicand banii proveniti din infractiuni, incasati in strainatate si trimisi in tara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-