Published On: joi, Mar 14th, 2013

Trei persoane au decedat in urma a cinci accidente rutiere. Soferii braileni sunt sfatuiti de politisti sa fie prudenti

Share This
Tags

* In cursul lunii trecute, politistii de la Rutiera au intervenit in rezolvarea a 5 accidente grave * In urma producerii acestora, au rezultat 4 persoane ranite, iar 3 si-au pierdut viata *

Pe parcursul lunii februarie, politistii braileni din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au efectuat cercetarea la fata locului in urma producerii a 5 accidente rutiere grave. Acestea s-au soldat cu 4 raniti grav si 3 persoane care nu au supravietuit.

In cursul anului trecut, in aceeasi perioada, au avut loc tot 5 accidente rutiere grave, in urma carora soldate o persoana a decedat si 4 persoane au fost ranite grav. Fata de primele doua luni ale anului trecut, când au fost inregistrate 19 accidente rutiere grave, soldate cu 16 raniti grav si 6 persoane care nu au supravietuit, in primele doua luni ale anului 2013, au fost inregistrate 9 accidente rutiere grave, soldate cu 3 persoane decedate si 8 persoane ranite grav.

Din totalul accidentelor produse, doua au fost in municipiu, fiind inregistrate o de victima accidentata grav si una decedata, si 3 in judet, soldate cu 3 accidentati grav si doi morti.

“Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, care a generat doua accidente in urma carora au fost ranite grav doua persoane, depasirea neregulamentara, care a dus la producerea unui accident rutier soldat cu un ranit grav si doua persoane decedate, conducerea pe contrasens, care a generat un accident rutier cu o persoana decedata, si neacordarea prioritatii vehiculelor, care a generat un accident rutier, soldat cu un ranit grav. Soferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 4 braileni si unul  aflat in tranzit, adica 3 amatori si 2 profesionisti. Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs in zilele de marti (2 accidente cu un ranit grav si un decedat), vineri (2 accidente cu 2 persoane ranite grav) si duminica (un accident cu 2 persoane decedate si una ranita grav). Cu preponderenta, accidentele au fost inregistrate in intervalul orar 00.00 – 6.00 (doua accidente soldate cu doi raniti grav si doi decedati) si 12.00-18.00 (un accident cu un decedat)”, ne-a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Sfatiri pentru evitarea accidentelor *

Pentru prevenirea acestor evenimente, politistii braileni revin cu urmatoarele recomandari adresate conducatorilor auto: sa adapteze viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic; sa pastreze in mers distante suficiente fata de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri in conditii depline de siguranta, atunci când se impune; sa sporeasca atentia si sa se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depasire si in apropiere de trecerile pentru pietoni; sa foloseasca luminile din dotarea autoturismelor, atât pe timp de zi, cât si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa.

“Soferii trebuie sa respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule; sa foloseasca centura de siguranta care poate salva viata in caz de accident; sa nu foloseasca telefonul mobil in timp ce conduc, daca nu au sistem <hands-free>; sa evite sa se angajeze cu pasagerii in discutii care pot distrage atentia de la drum; sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice; sa nu conduca in conditii de oboseala; sa opreasca din când in când, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere si refacere a fortelor; sa acorde un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care ruleaza, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune. Nu uitati ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice; viteza determina cresterea distantei de frânare necesara opririi autovehiculului in siguranta; viteza determina agravarea consecintelor accidentelor rutiere indiferent de cauza”, a mai zis purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-