Published On: lun, Mar 18th, 2013

Trei ani fara actorul Cornel Cimpoae

Share This
Tags

* Nimanui nu-i vine sa creada ca deja s-au scurs trei ani de la disparitia prematura a unuia dintre cei mai mari actori ai Brailei, fiind vorba despre Cornel Cimpoae *

Astazi se implinesc trei ani de la tragica disparitie a binecunoscutului actor Cornel Cimpoae, un profesionist de rang inalt, care a stiut intotdeauna sa impresioneze publicul, venit in numar mare in salile Teatrului “Maria Filotti”, cu rolurile sale lucrate cu mare meticulozitate. Cornel Cimpoae era mereu atent la fiecare personalj pe care il avea de interpretat, dar si la atitudini si mesajul pe care il transmitea celor prezenti la piesele in care isi arata maestria teatrala. El credea in rolul important al teatrului in formarea si educarea oamenilor, in schimbarea mentalitatilor, motiv pentru care vroia ca arta sa contribuie formarea oamenilor, facandu-i mai buni si mai receptivi in fata teatrului.

* O activitate de invidiat *

Cornel Cimpoae s-a nascut la Braila, pe 29 ianuarie 1966 si a finalizat in 1996 Universitatea de Arte din Bucuresti, specializarea actorie, clasa profesorului George Motoi. Din anul in care a abosolvit, el a fost angajat al Teatrului “Maria Filotti”. In cei aproximativ 15 ani de activitate, actorul a realizat roluri care vor ramâne de referinta pentru spatiul artistic brailean. In timpul carierei sale, Cornel Cimpoae a lucrat cu regizori de marca, fiecare remarcându-l si alegându-l atunci când a facut distributiile in piesele montate la Braila. Este vorba de regizori precum Catalina Buzoianu, Mircea Daneliuc, Radu Afrim, Szabo K. Istvan, Constantin Codrescu, Alexa Visarion, Radu Apostol sau Sorin Militaru. A lucrat roluri exceptionale si sub indrumarea unor regizori mai tineri, aflati la inceput de drum, demonstrând mereu ca este un profesionalism desavârsit. Ultimul sau rol, Herr Paul, l-a jucat pe scena Salii Studio, premiera spectacolului montat de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc fiind in octombrie 2009. Greu de uitat este si interpretarea monumentala a rolului Abraham Sulizer din “eMes”, in regia Ilincai Stihi din 2008, Peppinno din “Angajare de clovn” in regia lui Radu Nichifor, piesa a carei premiera a avut loc in 2006, Johnny Papagalul din “Infirmul din Inishmann” de Martin McDonagh, in regia Szabó K. Istvan, realizat in 2005 sau Verner din “Plaja”, spectacol montat in 2003 de Radu Afrim.

Talentul sau s-a afirmat si in cinematografie, fiind distribuit in “Hârtia va fi albastra”, regia Radu Muntean, “Legiunea straina”, regia Mircea Daneliuc, “Priveste inainte cu mânie”, regia Nicolae Margineanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-