Published On: lun, Mar 25th, 2013

Timp de patru zile, 15 unitati de invatamant nu isi vor desfasura activitatea didactica

Share This
Tags

* In conformitate cu mesajele atenţionării meteorologice COD GALBEN, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, in data de 26 martie 2013, in intervalul orar, 04.00 – 14.00, in judeţul Brăila se vor inregistra precipitaţii mixte, temperaturi scăzute, polei şi intensificări ale vantului * Ca urmare a acestui fapt, pentru patru zile, s-a luat decizia ca in 15 gradinite, scoli si licee sa nu se desfasoare cursurile *

Avand in vedere fenomenele meteorologice prognozate, in şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a hotărat luarea de măsuri de urgenta. Astfel, la propunerea inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila şi cu aprobarea Prefectului judeţului, s-a constituit comandamentul operaţional care işi va desfăşura activitatea la sediul Instituţiei prefectului, incepand de astăzi, 25 martie 2013, ora 20.00.

In perioada 26 – 29 martie 2013, in grădiniţele 11, 36, 38, 58, 47, şcolile gimnaziale „Vlaicu Vodă”, „Sandu Aldea”, „Al. I. Cuza”, „Ion Creangă”, „Mihai Eminescu”, „Aurel Vlaicu”, „Mihail Sadoveanu”, „Mihai Viteazu”, „Dimitrie Cantemir” şi Liceul Teoretic „Panait Cerna”, din municipiul Brăila, nu se vor desfăşura cursuri, din cauza faptului că acestea sunt racordate la sistemul centralizat de incălzire, iar acesta nu furnizează agent termic.

In toate primariile din judet s-a instituit serviciul de permanenţă, informarea cetăţenilor de către membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă despre fenomenele meteorologice prognozate; monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice pentru a putea interveni in timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă.

Luand in considerare atenţionarea meteo care vizează fenomene de intensificări ale vantului, se va menţine un contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ in cazul producerii de avarii la reţelele electrice.

„Se va efectua verificarea şi menţinerea in stare de funcţionare a mijloacelor de inştiinţare-alarmare, de comunicaţii şi informatică aflate in dotare; luarea tuturor măsurilor de protecţie a persoanelor şi bunurilor impotriva efectelor provocate desprinderea sau căderea unor elemente din infrastructura de construcţii, precum şi ca urmare a ruperii şi prăbuşirii de arbori; asigurarea permanentă a schimbului de date şi informaţii cu celelalte componente ale CJSU implicate in gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de aceste tipuri de risc, precum si transportul dializaţilor şi a gravidelor din judeţ care sunt programaţi pentru perioada 26 – 27.03.2013, la unităţile medicale din municipiu Brăila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-