Published On: joi, Mar 14th, 2013

Terenurile de pe Buzaului, lasate in paragina, Primaria va trece la masuri drastice

Share This
Tags

De ani de zile, o suprafata destul de mare de pe Sos. Buzaului, vizavi de supermarket-ul Billa, se afla in stare deplorabila, fiind dat uitarii.

Potrivit primarului Aurel Simionescu, aceasta zona a fost acordata unui numar de 8 persoane, ei fiind reimproprietariti cu scopul de a investi. Insa, asa cum se intampla mereu, socotelile de acasa nu au corespuns cu cele din targ, in sensul ca noii proprietari au ramas fara fonduri si nu au mai avut posibilitatea de a pune in practica tot ce aveau de gand sa faca. Acolo se depoziteaza deseuri, la care se adauga si existenta cainilor comunitari, care se perinda pe acolo. Este un adevarat focar de infectie.

“In 2008, erau dispusi anumiti oameni sa cumpere acele terenuri, dar proprietarii nu au fost de acord. Au incercat sa obtina bani mai multi, cerand sume destul de ridicate, asta si pentru ca, la acea vreme, ne aflam intr-o situatie crescanda a domeniului imobiliar. Dar lucrurile au decazut si terenurile au ramas in stadiul pe care-l vedem acum. Atat primavara, cat si toamna, acesti proprietari au fost amendati de noi, pentru gunoaiele de acolo. Noi le-am propus sa ingradeasca si sa pastreze curatenia pe respectiva suprafata, dar ne-au zis ca nu dispun de bani pentru a face acest lucru. Noi suntem constienti de ceea ce se intampla acolo, dar nu putem face nimic. Dam doar amenzi. Un alt lucru care se poate observa este incapatanare proprietarilor, in ceea ce priveste vanzarea terenurilor. Ei spun ca nu vor sa le dea pe 2 lei, dar cand au avut posibilitatea sa le vanda, desi nu le convenea nici atunci pretul, nu au facut-o. In scurt timp, vom actiona si mai mult. In sensul ca vom aplica amenzi cu un cuantum foarte mare, si asta va fi periodic, din luna in luna. Pana cand il vom vom gasi pe proprietar si-i vom pune sechestru pe casa. Numai in felul acesta ii putem determina sa faca ceva”, a zis primarul Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-