Published On: joi, Mar 14th, 2013

Teatrul Maria Filotti va avea manager interimar

Share This
Tags

*Ieri, primarul Aurel Simionescu a avut o intalnire cu actorii Teatrului Maria Filotii, carora le-a cerut sa propuna un manager interimar si sa isi numeasca Consiliul Artistic si Consiliul de Administratie*

Edilul a pregatit si o solutie de rezerva pentru a asigura interimatul teatrului, ne-a recunoscut ca actorii inca nu a trecut peste “capitolul Bodolan” si ca desi el le-a spus ca trebuie sa mearga inainte si sa treaca peste acest capitol, din care toti au avut de tras cate o invatatura, acestia inca ii reproseaza ca decizia de a-l inlocui din functie a venit cam tarziu. Daca nici unul dintre actori nu doreste sa isi asume interimatul, edilul spune ca are pregatita si o solutie de rezerva. In ceea ce ii priveste pe viitorii candidati, primarul ne-a oferit cateva nume, printre care se afla si cel al actritei Catrinel Dumitrescu. Primarul i-a consultat si cu privire la numirea unui manager interimar, insa singura propunere venita este pentru actorul Radu Nechifor.

“Am avut aseara o discutie ce a durat mai bine de doua ore cu actorii. Le-am spus ca am trecut printr-o etapa din care am avut de tras invataturi, numai ca ei isi tot aduc aminte de asta, se intorc in trecut si ma intreaba de ce s-a intamplat tocmai acum si nu mai devreme? I-am intrebat care din ei isi va asuma pe perioada de interimat rolul de manager si i-am mai intrebat daca este cazul sa numim unul pentru partea artistica si unul pentru cea administrativa. Pana la final nu s-a oferit nici unul, in schimb aproape de plecare s-a ridicat un actor si l-a propus pe domnul Nechifor. Am discutat si cu dumnealui pentru partea artistica si cu doamna Rus pentru cea administrativa”, a mai declarat primarul Aurel Simionescu.

Pentru a se asigura ca activitatea teatrului va continua fara probleme pana la organizarea concursului de ocupare a postului de manager, primarul ne-a spus ca are pregatita si o solutie de rezerva, in eventualitatea in care nici unul dintre actori nu doreste sa asigure perioada de interimat. Mai mult, Simionescu ne-a spus ca deja cinci persoane si-au manifestat intentia de a se inscrie la concurs, printre care si actrita Catrinel Dumitrescu care a fost propusa de George Coman.

“Chiar daca nu vrea nimeni sa isi asume pana la urma interimatul, maine vor avea un manager. Eu le-am spus sa isi puna la punct Consiliul de Administratie si Consiliul Artistic. Eu am primit deja patru sau cinci intentii de a participa la concursul pentru postul de manager, una de la Teatrul Bacovia, una de la domnul Chiriluta, domnul Coman George a facut o propunere pentru doamna Catrinel Dumitrescu sunt si unele de la teatrele din Bucuresti, acum sa vedem care se vor materializa”, a mai adaugat Simionescu.

In incheiere, acesta a mai lasat de inteles si faptul ca unii dintre actori ar trebui sa renunte la orgoliile personale atunci cand vine vorba despre activitatea artistica. In ceea ce priveste activitatea organizatorica, primarul a promis ca se va ocupa mai mult de acest capitol in urmatoarea perioda. In ceea ce il priveste pe Mircea Bodolan, idilul a adaugat ca nu a mai tinut legatura cu el si ca nemultumirile lui in privinta comisiei de examinare a ajuns in instanta, unde urmeaza sa fie luata o decizie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-