Published On: vin, Mar 22nd, 2013

Teatrul de Papusi “Carabus” a implinit 63 de ani

Share This
Tags

* Ieri a fost organizat la Teatrul de Papusi “Carabus” din Braila, un spectacol dedicat Zilei Internationale a Teatrului de Animatie”

Incepand din anul 2001, in data de 21 martie, in peste 80 de tari ale lumii, institutiile si companiile de teatru pentru copii sarbatoresc “Ziua Internationala a Teatrului de Animatie”.

Cu aceasta ocazie, Teatrul de Papusi “Carabus” Braila a pregatit pentru copii un veritabil spectacol, cu scenete si cantece dar si o expozitie de papusi.

Pentru a marca acest eveniment, Teatrul de Papusi “Carabus” a organizat un spectacol de exceptie, cu personaje animate pentru copii din oras. Astfel, prescolarii au dansat, au aplaudat si au urmarit cu interes cateva de spectacole cunoscute, cum ar fi Scufita rosie” sau “Fat-Frumos cel mofturos si un zmeu intors pe dos”.

“In cei 63 de ani de cand exista acest teatru apreciem ca au fost montate peste 100 de spectacole si credem ca am avut in jur de un milion de spectatori. La noi, in Braila, prima atestare documentara a existentei unui teatru dateaza din 9 septembrie 1905, cand au inceput o serie de reprezentatii. Mai tarziu, existenta teatrului de papusi in zona Brailei se leaga de balciurile de vara, in care erau reprezentatii cu Marioara, Vasilache si cu Caraghios. Avem zeci de spectacole care au incantat generatii de copii. Speram ca acest teatru sa existe si peste 63 de ani”, a declarat directorul Teatrului de Papusi, Florin Chirpac.

Comentarii

comentariu

About the Author

-