Published On: mie, Mar 20th, 2013

Teatrul “Maria Filotti” gazduieste doua spectacole de exceptie

Share This
Tags

* Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” Bucuresti va sustine vineri, 22 martie, pe scena Teatrului “Maria Filotti” Braila, Opereta pentru Copii „Cocoselul neascultator”, la ora 11.00 si Colajul de Sansonete „Paris, mon amour”, la ora 19.00 *

Cele doua reprezentatii se inscriu in programul turneului national demarat de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” in septembrie 2012.

„Paris, mon amour” este un spectacol colaj, care are la baza cele mai cunoscute sansonete frantuzesti. Spectatorii vor putea vedea si asculta celebrele piese ale lui Edith Piaf („Je ne regrette rien”, „La vie en rose”), Jacques Brel („Ne me quitte pas”) sau Joe Dassin („Salut”), interpretate de solistii Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, cu acompaniamentul orchestrei si al ansamblului de balet.

Spectacolul Teatrului National de Opereta invita spectatorii intr-o cafenea de pe o strada pariziana, unde, sub lumina felinarelor, acestia vor asista la o serie de povesti despre dragoste, despre arta, despre seductie si frumos. Spectacolul este povestea fascinanta a Parisului, a personajelor si a locurilor sale, invaluite de muzica si parfumul fermecatorului Oras al luminilor.

„Spectacolul prezinta un Paris normal, cel de toate zilele, un Paris al artistilor necunoscuti, unul al indragostitilor de pretutindeni sau al unei boeme accesibile. Am vrut sa aduc pe scena un Paris cu parfum de epoca, cel pe care il vedem in fotografiile sepia, un amestec de superfluu cu profund, de grotesc cu apetisant, de fermecator si inaccesibil uneori, un oras al damelor usoare, al mahalalei cu staif si al amestecului dintre real si turistic. Cat despre personaje, ele sunt construite in functie de situatia pe care muzica, frazarea muzicala si uneori versurile o presupun. Sunt adaugate franturi de viata si sunt adusi in fata spectatorilor reprezentanti ai unor tagme, ai unor zone si ai unor mentalitati”, a declarat Razvan Ioan Dinca,  regizorul acestei piese.

„Cocoselul neascultator” este una dintre cele mai cunoscute povesti muzicale pentru copii jucata cu succes de aproape 50 de ani, in nenumarate tari din Europa si din lume. Spectacolul este o poveste despre lupta intre bine si rau si despre forta faptelor bune, ilustrata de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoselul, Ursuletul si Motanelul, care trec printr-o serie de incercari, din care se salveaza doar prin puterea prieteniei adevarate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-