Published On: joi, Mar 28th, 2013

Targul apicol “Bee Smart, Bee Happy”, ajuns la a doua editie

Share This
Tags

* Astazi si maine, in parcarea de la Primarie, se desfasoara cea de a doua editie a Targului Apicol “Bee Smart, Bee Happy”, fiind asteptati aproximativ 70 de participanti din toate colturile tarii * Organizatorii evenimentului sunt Primaria Municipiului Braila si apicultorul Florin Ionascu *

esi vremea de afara nu este una prea potrivita pentru desfasurarea unui astfel de eveniment, iata ca Targului Apicol “Bee Smart, bee happy”, la care si-au anuntat prezenta 43 de apicultori din toate zonele tarii, are loc fara mari probleme.

“Din pacate este o vreme neprielnica, totusi ne-am straduit sa aiba loc targul, desi a nins si aseara. Este un lucru pe care si municipalitatea l-a sprijinit. Este foarte bine ca niste meserii care au fost traditionale, la un moment dat, si care au adus foarte multe beneficii oamenilor care se ocupau cu albinaritul, sa nu fie date uitarii, lucru care se intampla in prezent. Promovarea trebuie facuta pentru ca foarte multe medicamente naturiste se baseaza pe mierea de albine. Am incercat sa le oferim posibilitatea de a veni si sa-si expuna produsele si materialele pe care le au. Sper sa fie un lucru bun. Pana la orele 9.30, in parcare, sosisera deja 30 de apicultori. Dar mai sunt de venit, dar intarzie, pentru ca au avut ceva dificultati vizavi de circulatia pe drumul spre Braila, asta pentru ca a nins. In felul acesta, se promoveaza si orasul nostru”, a declarat primarul Aurel Simionescu, care considera ca targul apicol este un lucru pozitiv pentru municipiul Braila.

* Peste 40 de apicultori veniti din colturile tarii *

Azi, pana la orele 12.00, la manifestare erau prezenti 43 de producatori si comercianti de produse apicole, unelte si utilaje, stupi si altele din domeniu. Targurile apicole reprezinta un bun prilej pentru apicultorii din intrega tara, dar si pentru iubitorii de produse apicole de a se intalni, a schimba pareri si de a pune la punct ultimele noutati in domeniu.

“In momentul de fata, avem 43 de participanti din toate colturile tarii, incepand cu Bistrita, Timisoara, Ramnicu Valcea, Iasi, Brasov, Tulcea, Constanta, Ramnicu Sarat. De la Braila sunt prezenti doar 5, lucru care ma nemultumeste, dintre care eu sunt cu miere de albine si restul 4 cu tamplarie apicola, adica stupi si rame. Din cei veniti anul acesta, au fost prezenti si anul trecut, asta demonstrand ca feed-back-ul este unul foarte bun. Anul trecut participantii au fost multumiti de vanzare si organizare, dar si de conditiile din Braila. Deocamdata nu se vor mai organiza seminarii de comunicare intre apicultori, pentru ca anul trecut am avut o experieta neplacuta. In sensul ca apicultorii braileni nu au fost prezenti la schimbul de experienta, ei afisand un dezinteres total in ceea ce priveste aflarea de noutati legate de realizarea programelor si proiectelor, fonduri rambursabile si facilitati pe care statul le ofera apicultorilor”, a precizat apicultorul si organizatorul targului, Florin Ionascu.

Precizam ca la acest eveniment sunt veniti producatori apicoli, dar si firme specializate in utilajele si produse apicole din intreaga tara. Judetul nostru, dupa cum se stie, este o zona cu traditie in apicultura, beneficiind de o bogata si sanatoasa baza melifera. Prin organizarea unui astfel de targ, care reuneste producatori si comercianti de produse apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi, utilaje si accesorii, hrana, medicamente si biostimulatori pentru albine, ambalaje pentru miere etc., se doreste promovarea apiculturii si a consumului de produse apicole in zona de sud-est a tarii, precum si dezvoltarea sectorului apicol prin accesarea fondurilor europene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-