Published On: mie, Mar 20th, 2013

FOTO: Stadionul de atletism, in totala paragina

Share This
Tags

* De ani buni, Stadionul de atletism se afla intr-o adevarata paragina * Acesta nu poate fi reabilitat de autoritatile locale, pentru ca doar terenul se afla in administrarea municipiului, restul constructiilor apartinand Ministerului Educatiei *

Ani la rand Stadionul de atletism zace in paragina totala, nimeni din conducerea administratiei locale asistand neputincios la degradarea acestuia. Desi s-au facut zeci de interventii la ministere, Primaria Braila nu a avut sorti de izbanda in ceea ce priveste luarea in administrare a constructiilor aflate pe terenul pe care se afla amplasat stadionul.

Dintr-o discutie avuta cu secretarul Primariei Braila, Mircea Fudulaiche, am aflat ca si-n urma cu 2 ani s-a incercat ca municipalitatea sa obtina administrarea stadionului, insa nu s-a reusit. In luna septembrie 2012, consilierii municipali au aprobat o siolicitare adresata Guvernului Romaniei privind trecerea din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (in prezent Ministerul Educatiei Nationale) – Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret – Directia pentru Sport a judetului Braila, in domeniul public al Municipiului Braila si in administrarea Consiliului Local Municipal Braila a imobilului “Stadion de Atletism”, situat in Municipiul Braila, Parc Monument.

Stadionul de atletism, care se vrea a se transmite in administrarea municipala, are o suprafata totala de 7.813,19 mp, din care 272,21 mp reprezinta o constructie in care erau aplasate vestiarele, dar si 3 piste de alergari de 4.866,96 mp, 1.967,86 mp, respectiv 706,16 mp.

* Demersuri pentru preluarea stadionului *

Mircea Fudulaiche a precizat ca situatia de la stadionul de atletism este una pe care multi o stiu, in sensul ca terenul apartine municipiului Braila, in proprietate privata, insa constructiile (pistele, vestiarele) se afla in domeniul public al statului.

“Pentru ca municipalitatea sa intre in posesia anexelor si pistelor, lucru care ne-ar da posibilitatea, noua ca Primarie, sa investim in reabilitarea tuturor acestor elemente care constituie Stadionul de atletism, trebuie sa fim proprietari. In momentul de fata, suntem in faza de demersuri. Am inaintat la Ministerul Administratiei si Internelor, in urma cu mai bine de 6 luni, o solicitare, in acest sens. Acum documentul se afla la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, urmand a face obiectul unei hotarari de Guvern. Suntem intr-o etapa destul de inaintata, in ceea ce priveste obtinerea avizelor de la Ministerul Justitiei, Educatiei, Finantelor Publice, Dezvoltarii Regionale sI Administratiei Publice. Dupa obtinerea acestor avize, se va intra in sedinta de Guvern, se publica in Monitorul Oficial, iar in termen de 60 zile se face procesul verbal de predare-primire. Abia din acel moment putem sa ne gandim la alocarea unor bani pentru reabilitarea stadionului. Este posibila si accesarea de fonduri europene, care se pot obtine prin depunerea unui proiect de investitie”, a declarat secretarul Primariei Braila, Mircea Fudulaiche, care a adaugat ca in general traseul este destul de indelungat cand vine vorba despre o astfel de situatie precum cea a stadionului de atletism.

“Acest stadion este indispensabil Brailei. Toti avem nevoie de el, de la cei mici pana la pensionari. Onorabilii nostri conducatori ne fac sa asteptam, de 15 ani, reabilitarea lui. In acest timp, in tara s-au construit zeci de stadioane de atletism. Este adevarat ca omul sfinteste locul”, ne-a zis un barbat, trecut de varsta de 47 ani.

“O gramada de campioni au trecut prin acele vestiare. A sosit timpul sa se refaca tot ce a fost lasat la voia intamplarii. Poate totusi va face cineva ceva. Orasul Braila a dat Romaniei multi campioni. Oamenii politici sa se implice in aceasta cauza de sprijinire a sportului judetean. Daca vrem campioni, trebuie sa si avem unde sa-i formam. Iar Braila are potential”, a mai zis o femeie care tocmai ce se afla cu nepotica in Parcul Monument.

Reamintim ca se doreste inca din 2010 o Hotarare de Guvern prin care terenul de atletism sa intre in administratia Consiliului Local Braila. Demersul ar fi fost de bun augur, in conditiile in care ar fi existat si bani pentru reabilitarea si modernizarea acestui teren care de aproape 15 ani este lasat in paragina. Acum este un maidan pe care nu se mai poate practica nici macar mersul pe jos, nicidecum vreo ramura sportiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-