Published On: vin, Mar 22nd, 2013

Simulare de incendiu si accident la Carrefour

Share This
Tags

* Astazi ISU Braila a desfasurat o simulare de incendiu si un accident la complexul comercial Carrefour *

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila a desfasurat un exercitiu cu forte in teren, pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de un incendiu izbucnit la Centrul Comercial Carrefour, in care au fost implicate un camion care transporta produse periculoase, un microbuz de transport persoane si un autoturism.

In cadrul acestui exercitiu s-a urmarit perfectionarea exercitarii managementului unitar si dezvoltarea capacitatii de interoperabilitate in sistem integrat al structurilor participante la gestionarea situatiilor de urgenta din cadrul Sistemului de Management pentru Situatii de Urgenta de la nivel judetean, a pregatirii personalului, atat de conducere cat si de executie, pentru cunoasterea si aplicarea conceptiei de actiune in vederea gestionarii unor situatii cu un grad ridicat de complexitate si de lunga durata, verificarea viabilitatii documentelor de conducere (planurilor de interventie si cooperare), a standardelor si procedurilor operationale de actiune, testarea capacitatii de reactie si interventie precum si a modului de organizare a cooperarii si a functionarii fluxului informational intre fortele participante la exercitiu si stabilirea cailor de perfectionare a acestei activitati, organizarea, desfasurarea si coordonarea unitara a actiunilor de salvare si evacuare a persoanelor si bunurilor materiale din zona afectata, precum si a actiunilor de localizare si limitare a efectelor situatiei de urgenta, realizarea unei informari complexe a populatiei, privind modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta de aceasta natura.

Prezent la acest exercitiu, Daniel Marian Dragne, prim adjunct al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, a declarat: “Astazi s-a desfasurat un exercitiu complex al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila la complexul Carrefour. Acest eveniment a implicat doua situatii, un incendiu in complexul comercial si un accident in case se activeaza planul rosu de interventie, ceea ce inseamna cel putin zece victime. Din punct de vedere organizatoric, exercitiul este apreciat ca fiind executat in conditii foarte bune. Apreciem profesionalismul colegilor nostri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila”.

“Subunitatile de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila in cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor din cadrul judetului Braila au desfasurat doua  exercitii, care a constat intr-un incendiu in interiorul complexului comercial de tip hypermarket si unul intr-un accident in care au fost implicate un camion care transporta produse periculoase, un microbuz de transport persoane si un autoturism. Datorita faptului ca in mocrobuz se aflau zece persoane a fost activat planul rosu de interventie cu victime multiple. Au fost implicate pentru salvarea celor accidentati cei de la Crucea Rosie si Serviciul de Ambulanta al judetului Braila”, a precizat lt.col. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al ISU Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-