Published On: Soare, Mar 3rd, 2013

Simionescu: “Doar prin investitii se pot crea locuri de munca”

Share This
Tags

* Edilul Aurel Simionescu este de parere ca numai prin atragerea de investitori, la Braila, se pot crea conditii de munca pentru persoanele aflate in somaj *

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a atras atentia ca, in momentul de fata, administratia publica locala nu mai este in masura de a crea locuri de munca, ci doar sa creeze facilitati pentru ca persoanele fizice sau juridice interesate sa poata sa dezvolte un anumit tip de activitate, care la randul ei sa produca locuri de munca, taxe si impozite.

“Au fost facute o serie de investitii in urma carora s-au creat locuri de munca, chiar daca au fost in domeniul constructiilor. S-au creat si facilitati, care isi vor putea produce efectul, un caz concret fiind statia de epurare. Asta pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, fara aceasta statie nicio activitate economica in municipiu nu s-ar fi putut desfasura. De asemenea, nici fara o serie de lucrari la infrastructura, pe care le avem in derulare, cu tot disconfortul de care <beneficiaza> cetateanul. Incercam sa dezvoltam sfera serviciilor pentru ca rezolvand problema modernizarii liniilor de tramvai se vor crea conditii mai bune privind transportul public. Mai nou, exista o serie de oferte legate de o dezvoltare comerciala si ulterior una imobiliara. }i aici este vorba de zona de la <Caporal Musat>. In felul acesta, se vor crea locuri de munca directe, adica personalul care va deservi acelor spatii, precum si indirecte, in speta cei care vor lucra pe partea de constructie a zonei de acolo. Din pacate, exista si reversul medaliei, in sensul ca am pierdut multe locuri de munca si pierdem in continuare, care au o anumita limitare, adica a personalului angajat strict specializati si este foarte greu pentru niste oameni cu varsta de peste 50 ani sa lucreze in alt domeniu sau sa ramana fara serviciu. Un astfel de caz este cel de la <Laminorul> si <CET>”, a declarat Simionescu.

* Investitii prezente si de viitor *

Edilul a adus la cunostinta care au fost, sunt si vor fi investitiile de mare amploare din municipiu.

“Printre proiectele care s-au finalizat sunt pasajul pietonal din fata Primariei, modernizarea Caii Calarasilor, sistemul de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii. Urmatoarele proiecte ce le avem in vederea desfasurarii sunt: Parcul Monument; zona de promenada intre Calea Calarasilor si Faleza Dunarii; modernizarea Caii Galati pe tronsonul dintre B-dul Dorobantilor si strada Mircea Malaeru, colt cu strada Costache Negruzzi; Casa Goanga; Teatrul Maria Filotti; Caminul Sf. Petru si Pavel. Mai avem o lista a proiectelor rezerva, acestea fiind: amenajarea spatiului verde si alei pietonale pe Faleza Dunarii; reabilitarea Castelului de Apa; realizarea infrastructurii rutiere. Avem investitii de durata siimportante din punct de vedere financiar. Consider ca daca vom reusi impreuna sa oferim cetatenilor si servicii necesare, atunci acest lucru va conduce la un alt tip de dezvoltare urbana”, a conchis edilul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-