Published On: mie, Mar 20th, 2013

Se vor introduce cartele de acces in scoli si licee

Share This
Tags

*Elevii vor primi cartele de acces in unitatiile scolare, care vor monitoriza prezenta lor la ore si vor inaspri accesul persoanelor neautorizate*

Cartelele de acces in scoli si licee au fost gandite pentru a stopa violenta in scoli si pentru a monitoriza prezenta elevilor la ore. Sistemul de siguranta a elevilor din sectorul 2 este unic in Capitala si in Romania, pentru ca beneficiaza de trei cercuri de securitate, respectiv cartele de acces, camere de supraveghere si paza, in toate cele 63 de scoli gimnaziale, licee si colegii nationale. Urmare a folosirii cartelelor, vor fi evidentiate data si ora de intrare in unitatea scolara, precum si cea de iesire din imobil, sistemul asigurand un raport zilnic, saptamanal sau lunar atat cu prezenta elevilor la orele de predare, cat si a cadrelor didactice sau a personalului nedidactic, care poate fi trimis parintilor, la cererea acestora. Daca elevul pierde cartela de acces, acesta va fi primit in unitatea de invatamant doar cu acordul unui cadru didactic care il cunoaste, cartela pierduta urmand sa fie inlocuita de una noua, care va costa cinci lei.

“Exceptie de la accesul pe baza de cartela in scoli se face doar in cazul unor serbari prilejuite de anumite manifestari importante din viata unitatii de invatamant, precum si in cazul sedintelor cu parintii, ocazii cu care personalul de paza va fi cel care va permite deschiderea usilor pentru invitati, pe baza de tabel nominal aprobat de conducatorul institutiei”, declara in comunicat Ministerul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-