Published On: mie, Mar 6th, 2013

Scolarii au primit “lectii” privind prevenirea violentei in unitatile de invatamant

Share This
Tags

* Politistii de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si cei de la Serviciul Rutier si Biroul Proximitate au fost prezenti in scolile din municipiu si judetul Braila * Elevilor li s-a explicat in ce fapte antisociale pot fi implicati si cum pot pedepsiti in astfel de situatii * Copiii au inteles ce inseamna delincventa juvenila, ce se intampla atunci cand cineva incalca legea, fie ca este adult sau minor si ce inseamna raspunderea penala * Politistii le-au explicat de ce este nevoie de legi in orice societate si de ce este trebuie ca fiecare cetatean sa le respecte *

Teribilismul si naivitatea specifice varstei adolescentine pot, de foarte multe ori, sub presiunea anturajului, sa conduca la savarsirea unor fapte antisociale.

Pentru ca elevii sa constientizeze aceste aspecte, ei au fost implicati in diverse discutii interactive pe aceasta tema. Politistii le-au prezentat cateva situatii in care adolescentii ar putea deveni infractori, iar acestia au inteles ca, uneori, de la o gluma proasta, de la o porecla sau de la un cuvant nepotrivit, se poate ajunge la acte de violenta din cele mai grave. O conduita agresiva nu rezolva o problema, ci, dimpotriva, o acutizeaza. „Legea pumnului” este modul de a se impune a celor slabi, care nu cunosc alta modalitatea mai inteligenta de a solutiona o situatie critica. Pe langa consecintele fizice, emotionale si morale, politistii le-au explicat copiilor si ce pedepse risca daca savarsesc fapte antisociale.

“Politistii rutieri le-au amintit elevilor de ce este important ca fiecare participant la trafic sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice, indiferent de calitatea pe care o au. Daca vrem sa fim respectati, atunci trebuie sa manifestam respect. Daca vrem sa ni se recunoasca drepturile, atunci fiecare trebuie sa recunoasca drepturile celorlalti. Aceste deziderate se aplica nu doar in viata de zi cu zi, ci si in traficul rutier. Mai mult decat atat, daca vrem ca ceilalti sa respecte regulile morale si legile, atunci fiecare cetatean trebuie sa de dovada de corectitudine pe strada, in colectivitate, in grupul de prieteni, in familie. Activitatile preventive vor continua si in zilele urmatoare, cu prezentari de filme tematice si dezbateri cu elevii, pentru prevenirea violentei in scoli, a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-