Published On: mie, Mar 27th, 2013

Schimbari in Educatie: Ministrul Remus Pricopie vrea deschiderea platformei “manuale.edu.ro”

Share This
Tags

Ministrul Remus Pricopie si-a manifestat speranta ca din toamna Ministerul Educatiei Nationale (MEN) sa deschida platforma digitala “manuale.edu.ro” pe care sa fie incarcate manualele digitale care vor fi aprobate de minister.

“Sper ca din toamna sa deschidem platforma <manuale.edu.ro> pe care sa incercam, pe masura ce avem manualele digitale, sa facem o biblioteca cu toate manualele din Romania aprobate digital, inclusiv manualele alternative. Cred ca un astfel de instrument le va fi util nu doar copiilor din scolile din Romania, le va fi util si profesorilor, care vor putea sa isi aleaga mai bine materialele didactice, si parintilor care lucreaza cu copiii si parintilor si copiilor care nu traiesc in Romania si care incearca sa asigure educatie dupa program romanesc”, a declarat Pricopie cu prilejul lansarii primului manual digital aprobat de MEN.

Potrivit demnitarului, peste maximum zece ani salile de clasa vor fi digitalizate, lucru acesta fiind necesar intrucat copiii sunt in permanenta in contact cu lumea digitala.

“Lumea digitala este lumea lor, ei sunt in permanenta in legatura cu lumea digitala. Este clar ca peste cinci sau zece ani sala de clasa va arata cu totul si cu totul altfel decat arata astazi. Sala de clasa va trebui sa fi o sala de clasa digitala. In Polonia, sistemul manualelor digitale se piloteaza in mai multe scoli. Noi speram sa dezvoltam acest proiect si sa il dezvoltam din fonduri structurale 2014-2020”, a spus ministrul Educatiei.

Inspectorul general scolar, prof. Iulian Danielescu, imbratiseaza acesta initiativa a ministrului Educatiei, considerand ca este o ideea foarte buna.

“Mi se pare o idee buna, pentru ca nu numai elevii si profesorii care au tangenta directa cu sistemul de invatamant, ci si alti factori, precum ar fi parintii sau cei care sunt interesati de educatie. Nu este o problema ca manualele sa fie si in sistem electronic. In cazul in care manualul este pierdut, elevul are posibilitatea sa se duca sa le consulte. Ideea este buna si daca este sa privim din prisma copiilor care se afla in anul terminal si trebuie sa sustina examenul de bacalaureat. Dupa cum se stie, manualele din clasele a noua si a zecea se dau gratuit, iar dupa terminarea acestor ani, elevii trebuie sa le restituie. In felul acesta, copilul ramane fara suport educational, iar in felul acesta i se ofera posibilitatea sa isi procure informatiile cu ajutorul manualelor digitale ce se vrea a fi incarcate. Dar la nivelul scolilor din judetul nostru nu sunt probleme in cee ce priveste conectarea la internet. Deci toti elevii pot consulta oricand doresc manualele”, ne-a declarat Iulian Danielescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-