Published On: Soare, Mar 10th, 2013

Samsarii imobiliari luati in vizor de Guvern

Share This
Tags

* Acestia vor plati un impozit urias, de peste 50% pentru tranzactiile speculative *

Potrivit ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, in Guvern si USL se discuta un impozit cuprins intre 50 – 84% pentru taxarea celor care vor fi despagubiti dupa ce au cumparat drepturi litigioase.

“Intr-adevar, drepturile litigioase, cumparate si revandute sau sumele cu care vor fi despagubiti cei care au castigat de pe urma drepturilor litigioase vor fi impozitate, dar nu s-a luat o decizie finala politica si guvernamentala. Se va aplica un impozit cuprins intre 50 – 84% pentru ca se considera ca procentul care ramane la dispozitie este destul de bun ca rata a profitului”, a declarat Chitoiu.

Liberalul a precizat ca prevederile legii vor fi foarte clare si “nu vor mai exista portite pentru cei care cumpara si revand drepturile litigioase”.

“Nu am facut o estimare cat se va castiga de pe urma acestui impozit. Pentru cel care vinde si revinde drepturile litigioase, profitul care ii ramane este destul de mare pentru o tranzactie financiara. Din punct vedere liberal, impozitarea trebuie sa fie cat mai redusa, dar la activitatile speculative nu se mai pune problema din punct de vedere al impozitarii, este o tranzactie financiara speculativa. Va fi un impozit specia””, a subliniat ministrul de Finante Daniel Chitoiu.

La randul sau, vicepresedintele PNL, Tudor Chiuariu, a precizat ca aceasta masura are ca scop principal descurajarea speculei imobiliare. Acesta a declarat ca a propus ca impozitul pentru acest tip de tranzactii sa fie de 84%.

O decizie finala a legii pentru restituirea proprietatilor urmeaza sa fie luata marti, in cadrul sedintei USL. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a criticat forma proiectului de lege discutat in Guvern. El s-a aratat deranjat ca despagubirile vor fi esalonate pana in 2027.

Comentarii

comentariu

About the Author

-