Published On: Soare, Mar 24th, 2013

Romanii ar putea plati 7 lei pe zi pentru o asigurare privata de sanatate

Share This
Tags

* O asigurare privata de sanatate care acopera orice afectiune costa sapte lei pe zi, ceea ce inseamna jumatate din venitul oficial al unui roman *

Directorul general al companiei de asigurari Metropolitan Life a spus ca este nevoie de infuzie de capital privat in sistemul medical, pentru ca bugetul de stat nu poate suporta toate costurile de care pacientii au nevoie in ziua de azi.

“Eu cred cu tarie ca solutia sistemului medical este aceasta infuzie privata de capital, indiferent cum se va numi, pentru ca numai asa putem sa oferim servicii de calitate si sa adaugam valoare actului medical”, a spus Theodor Alexandrescu la o conferinta cu tema “Reforma in sanatate 2013-2014″.

El a explicat ca pacientii ar trebui sa opteze pentru o asigurare privata de sanatate pentru ca nu au liste de asteptare ca sa primeasca despagubirea, pentru ca au un contract si, conform contractului, asiguratorul este obligat sa furnizeze acele despagubiri necesare serviciilor de care pacientul are nevoie.

“Noi suntem reglementati de o lege europeana adoptata si in România, iar toate asigurarile trebuie sa se supuna acestei legislatii, ceea ce ne obliga sa furnizam serviciul la care ne-am angajat. Al doilea lucru important este valoarea si responsabilitatea prestatorului de servicii medicale. In momentul in care facem contractul avem niste criterii de evaluare foarte stricte. Mai mult, noi reprezentam pacientul in fata furnizorului de servicii medicale”, a mai spus Theodor Alexandrescu.

El a explicat ca asigurarea are costuri variabile in functie de beneficiile pe care le ofera. Spre exemplu, o asigurare de sanatate care acopera toate tipurile de servicii are o limita de 100.000 de lei pe an.

“Aceasta suma este ca un card de credit. Primesti un card din care poti sa cheltui. Aceasta asigurare, care acopera orice afectiune, ajunge la sapte lei pe zi. Deci acesta este nivelul unui cost zilnic. Bineinteles ca se plateste la nivel lunar, undeva la 200 de lei pe luna, pentru a avea 100.000 de lei fara conditii pre-existente. In România, 70 la suta dintre cei care au un venit oficial câstiga undeva la 14 lei pe zi. Asta inseamna ca aproape jumatate din acest cost ar trebui alocat unei asigurari private de sanatate”. sapte lei pe zi poate pare putin, dar pentru 70 la suta dintre români inseamna jumatate din venitul lor. Este foarte mult. Asigurarea de sanatate trebuie sa fie intre sapte – zece la suta din venit. Deci diferenta ar trebui sa fie suportata prin deductibilitate. Nu este important sa fie deductibila numai din impozitul pe profit si pe venit ca sa fie scutita si de contributiile sociale”, a mai spus Theodor Alexandrescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-