Published On: Soare, Mar 31st, 2013

Romania va primi 4,9 milioane de euro din fonduri UE

Share This
Tags

* Suma este oferita pentru programul numit “Schema de Distribuire a Fructelor in scoli”, dupa ce Comisia Europeana a aprobat alocarea finala a fondurilor pentru programul de distribuire de fructe si legume in scoli, pentru anul 2013 – 2014 *

Un numar de 24 de state membre, inclusiv Croatia, dupa aderare, s-au inscris in programul de anul acesta.

Singurele tari care au decis sa nu participe la program sunt Suedia, Finlanda si Marea Britanie.

„Schema de Distribuire a Fructelor in scoli” beneficiaza de fonduri europene in valoare de 90 milioane de euro pentru anul scolar 2013 – 2014, iar principalii beneficiari vor fi Italia, care va primi 20,5 milioane de euro, urmata de Polonia, cu 13,6 milioane de euro, Germania, 12 milioane de euro si Romania, 4,9 milioane de euro.

Mai putin bani decat Romania vor primi Franta, respectiv 4,7 milioane de euro, Ungaria, 4,5 milioane de euro, Spania, 4,4 milioane de euro si Republica Ceha, cu 4,2 milioane de euro.

Aceasta este cea de-a cincea editie a programului, iar pe parcursul anului scolar 2011- 2012, perioada cea mai recenta pentru care sunt disponibile date statistice, mai mult de 8,1 milioane de copii din statele membre UE participante au primit portii de fructe si legume la scoala.

Programul este unul de cofinantare, iar in cazul Romaniei, contributia proprie este de 75%. El reprezinta una dintre initiativele Uniunii Europene pentru incurajarea obiceiurilor de alimentatie sanatoasa in randul elevilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-