Published On: Soare, Mar 17th, 2013

Reprezentantii industriei alimentare cer relaxare fiscala in domeniu

Share This
Tags

Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FNSIA) din Romania cer reducerea TVA la 9% in acest an, sustinand ca relaxarea fiscala in acest sector economic este o conditie a dezvoltarii, dar si a reducerii evaziunii.

“In conditiile in care Guvernul Romaniei nu reuseste sa convinga FMI de importanta reducerii TVA la produsele alimentare, ne vom organiza, vom iesi in strada cand FMI va negocia cu Guvernul Romaniei si vom sta acolo ca sa inteleaga ca Romania are nevoie de masuri fiscale, de relaxare fiscala, pentru ca economia sa se dezvolte. Nu vreau sa sune a amenintare, ci o spun din dorinta ca aceasta industrie alimentara sa reziste”, a declarat presedintele Federatiei, Dragos Frumosu.

Majoritatea statelor Uniunii Europene au taxe diferentiate la produsele agro-alimentare. In acelasi timp, desi Romaniei i s-a cerut alinierea preturilor cu cele din Uniune, salariile si veniturile au ramas la nivelul anterior.

“Pana acum ni s-a spus sa ne aliniem preturile la gaze, la energie electrica si la combustibili, dar nu imi amintesc sa fi impus cineva reducerea TVA la alimentele de baza sau alinierea salariilor in Romania vis-a-vis de celelalte preturi care intra in costul tuturor produselor”, a spus Dragos Frumosu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-