Published On: Soare, Mar 3rd, 2013

Recensamant pentru clasa pregatitoare

Share This
Tags

* In aceasta perioada unitatile de invatamant realizeaza recensamantul copiilor care se vor inscrie in clasa pregatioare in anul scolar 2013-2014 *

In luna aprilie incep inscrierile pentru clasa pregatitoare, insa, pana atunci scolile trebuie sa afle, in perioada urmatoare, cati copii vor primi in toamna. Unele unitati de invatamant si-au trimis deja profesorii pe teren pentru a bate din poarta in poarta sa afle numarul copiilor care vor intra in clasa pregatitoare.

Acest recensamant are rolul de a estima numarul de clase necesare pentru urmatorul an scolar. La alocarea numarului de clase pregatitoare si de clasa I, se va tine cont de numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, de optiunea parintilor de a-si inscrie copiii in clasa pregatitoare sau in clasa I.

Pana la 31 martie, parintii vor primi in gradinite chestionare prin care vor fi intrebati daca cei mici se vor duce la clasa pregatitoare, la scoala sau la gradinita. Copiii care au varste de pana la 6 ani se vor putea si ei inscrie in clasa pregatitoare daca vor trece de o evaluare, cei de 6 ani se vor duce la clasa pregatitoare, iar cei care au 7 ani impliniti vor merge direct in clasa I.

Pana la 31 martie va fi aprobata metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare, aceasta urmand sa fie mai flexibila, astfel incat parintii sa aiba mai multe optiuni.

Asadar, parintii vor putea opta pentru gradinita sau scoala de cirscumscriptie, ministrul Educatiei precizand ca aceasta este o optiune garantata. De asemenea, daca parintii vor opta pentru o alta unitate de invatamant decat cea de circumscripie, solicitarea va putea fi rezolvata in functie de locurile disponibile si pe baza unor criterii de departajare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-