Published On: mie, Mar 13th, 2013

Radare noi pe autostrada in valoare totala de 210.000 euro

Share This
Tags

* Pana la vara vor fi montate sase radare pe Autostrada Soarelui care vor filma zi si noapte toate vehiculele care vor depasi 130 de kilometri pe ora *

Intre Cernavoda si Medgidia vor fi montate trei radare pe un sens si trei pe celalalt. Aceste aparate au fost montate pana acum doar pe drumurile nationale si, pentru ca folosesc un sistem inteligent, sunt imposibil de detectat.

“Cel tarziu la sfarsitul lunii mai, atunci vom termina tot sistemul de la Cernavoda la Constanta. Este o noutate, este autorizat si poate rezolva toate problemele pe care le cere Politia”, a precizat Teodosie Neacsu, directorul proiectului.

Radarul inteligent incepe sa functioneze in momentul in care rotile din fata ale unei masini trec peste senzorul ascuns in asfalt. In continuare, sistemul calculeaza in cat timp veti parcurge 2,5 metri, adica distanta pana la urmatorul senzor. Soferii care vor depasi limita maxima de viteza admisa vor avea masina fotografiata si vor primi amenda.

Un singur radar costa 35.000 de euro. Fata de sistemele din vechea generatie, cele noi folosesc camerele de supraveghere, softuri speciale si nu emit unde, astfel ca soferii nu pot fi atentionati de detectoarele speciale. Potrivit avocatilor, exista putine modalitati legale de a contesta amenzile emise de aceste aparate, pentru a castiga un eventual proces.

Comentarii

comentariu

About the Author

-