Published On: mie, Mar 27th, 2013

Putinii medici de la UPU fac fata cu stoicism zecilor de mii de solicita

Share This
Tags

In cadrul sedintei de astazi a Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Braila, Gabriel Ciochina, a facut o scurta prezentare a modului in care este asigurata asistenta medicala de urgenta, in judetul nostru.

Potrivit acestuia, asistenta medicala de urgenta se realizeaza prin intermediul Serviciului Judetean de Ambulanta Braila, Serviciului Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a Centrului de Permanenta Insuratei.

“In cadrul Unitatii de Primiri Urgente, in decursul anului trecut au fost inregistrate un numar de 48.454 prezentari, dintre care 23.997 au vizat persoanele transportate cu ambulantele SAJ si SMURD si 24.857 persoane sosite cu alte mijloace de transport, in special cu cele proprii. Clasificate pe coduri de culori si nivele de urgenta, prezentarile la UPU se incadreaza in 405 pe cod rosu si galben (resuscitari si critici); 16.011 – cod verde (urgenta); 32.201 pe cod albastru (non-urgenta) si 237 pe cod alb (consultatii). Un numar de 10.591 persoane au fost internate in sectiile cu paturi ale spitalului cu foaie de internare continua si alte 3.035 persoane au fost retinute cu foaie de zi. Diferenta de 35.228 sunt pacienti rezolvati in UPU si eliberati la domiciliu cu recomandari si prescriptii medicale, transferati in alte unitati sanitare, precum ar fi Spitalul de Psihiatrie si cel de TBC, sau transferati in alte unitati sanitare de nivel superior in alte orase, de exemplu Bucuresti, Galati”, a precizat Gabriel Ciochina.

De asemenea, seful DSP Braila a mentionat ca este adevarat ca atat la nivel national, cat si local exista probleme cu deficitul de personal medical, dar cadrele intotdeauna incearca sa faca fata la toate solicitarile.

“Exista o preocupare din partea noastra in ceea ce priveste pastrarea medicilor la noi, in Braila. Chiar au sosit unii medici aici, iar Consiliul Judetean are in vedere mai multe aspecte legate de mediul ec trebuie asigurat acestor cadre medicale, aici facand referire la acordarea unei locuinte de serviciu, salariu atractiv, plus alte beneficii”, a mai zis directorul Ciochina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-