Published On: vin, Mar 22nd, 2013

Protest la Paris fata de Institutul Cultural Roman. Andrei Marga: “Dreptul de a protesta e inscris in libertatile moderne, in Constitutie, nu e nicio problema”

Share This
Tags

Artisti romani si straini purtand masti cu chipurile scriitorilor Mircea Cartarescu, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu au manifestat joi seara la “Salon du Livre” de la Paris contra absentei de la eveniment a autorilor romani de anvergura, care au refuzat sa participe,in semn de protest fata de conducerea Institutului Cultural Roman.

10 artisti au impartit manifeste pe care scria “ICR off”, un protest fata de actuala politica culturala si de conducere ale institutului, cel care a organizat standul Romaniei la Salonul de Carte din capitala Frantei.

Jandarmii care asigura paza Salonului i-au bruscat pe tineri si i-au obligat sa paraseasca atat standul romanesc, cat si cladirea unde se desfasoara importantul eveniment.

Dupa acest protest, standul Romaniei de la “Salon du Livre” a fost vizitat de presedintele Frantei, Francois Hollande, care a deschis, joi seara, cea de-a 33-a editie a prestigiosului eveniment unde tara noastra are statut de invitat de onoare.

“Inaugurarea Salon du Livre in care Romania, stim bine, este tara invitata de onoare, a fost pentru Romania, cu siguranta, o sarbatoare si un succes. (…) Daca dumneavostra vorbiti de altceva, probabil ca aveti date, dar va spun, covarsitoarea parte a celor 1.000 de oameni a vazut cu totul altceva. Trebuie sa spun clar, dreptul de a protesta e inscris in libertatile moderne, in Constitutie, nu e nicio problema. Daca sunt deziderate, se vor trata cu toata maturitatea”, a declarat Andrei Marga, presedintele Institutului Cultural Roman.

Comentarii

comentariu

About the Author

-