Published On: Soare, Mar 31st, 2013

Programul Rabla incepe pe 15 aprilie

Share This
Tags

* Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb a anuntat ca editia din acest an a programului de stimulare a Innoirii parcului auto ”Rabla” va fi implementata Incepand cu 15 aprilie  *

Ministrul Rovana Plumb a anuntat, sambata, Intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca autoritatile sunt In perioada de evaluare si analiza a programului de Innoire a parcului auto si ca anul acesta implementarea programului Rabla se va face Incepand cu 15 aprilie.

Ministrul a precizat ca valoarea unui tichet In cadrul programului Rabla va fi de 1.500 de euro, dar a adaugat ca nu poate spune cate astfel de tichete vor fi emise.

“}tiu ca toata lumea este in asteptare in ceea ce priveste programul de innoire a parcului auto, asa numitul Program Rabla. Suntem in perioada de evaluare si analiza si vom face implementarea incepand cu data de 15 aprilie in mod cert. Cuantumul valorii tichetului va fi undeva la 1.500 de euro, dar In momentul acesta nu pot preciza cate tichete vor fi emise pe data de 15 aprilie”, a declarat Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, se fac demersuri pentru a exista o singura transa de vouchere pentru intreg anul, ci nu doua sau trei, cum s-a procedat In anii trecuti.

“Sunt o categorie de autoturisme cu norma de poluare Euro 3, care au deja zece ani pe piata de autoturisme din Romania, si acestea vor face obiectul programului Rabla”, a mai spus Rovana Plumb.

Rovana Plumb anunta In ianuarie ca Ministerul Mediului vizeaza schimbari in Programul “Rabla”, care s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2, printre care cresterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar si acordarea reducerii contra unui singur voucher, alaturi de eliminarea intermediarilor.

Ministrul preciza ca se discuta ca reducerea la achizitionarea unei masini noi sa se faca in schimbul unui singur voucher. In prezent, prin Progamul “Rabla”, o persoana poate cumpara o masina noua prezentand, pentru o reducere mai mare, pana la trei vouchere, dat fiind faptul ca acestea pot fi tranzactionate pe piata libera.

Comentarii

comentariu

About the Author

-