Published On: mie, Mar 6th, 2013

Principele Nicolae a vizitat Braila

Share This
Tags

* Astazi, la ora 10.00, a avut loc la sediul Prefecturii Braila vizita oficiala a Altetei Sale Regale, Principele Nicolae al Romaniei *

Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei a dorit sa viziteze orasul nostru, insotit fiind de reporterii de la emisiunea “Ora regelui”, dupa cum a precizat prefectul judetului Braila, Mihaela Marcu.

{ntrebat care este scopul vizitei, Principele Nicolae a spus: “Imi place sa vizitez zone ale Romaniei, sa vad locuri noi, sa cunosc oameni. Nu pot spune ce imi place in Braila, pentru ca momentan nu am vazut nimic. Urmeaza sa merg la scoala, la muzeu si la teatru”.

Prezent la aceasta vizita, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, a declarat: “Am vorbit despre proiectele care sunt in derulare, dar si despre cele de viitor legate de sanatate, agricultura, sport, cultura. Am discutat si despre biblioteca ce urmeaza sa fie inaugurata in curand. Nu am avut o discutie orientata spre ceva anume. Principele Nicolae va merge sa viziteze teatrul, casa memoriala a lui Nica Petre. Eu i-am sugerat sa mearga sa vada si ambulatoriul Spitalului Judetean. Am mai discutat si despre Insula Mica a Brailei, statiunea de cercetari pe agricultura si despre finantare pentru cercetare”.

Cu toate ca este principe al Romaniei, Nicolae nu a putut spune prea multe deoarece nu vorbeste fluent limba romana, cu toate ca o intelege la perfectie.

Prefectul Mihaela Marcu a precizat ca Principele Nicolae a ascultat cu interes ceea ce s-a discutat in cadrul intalnirii.

“A formulat o singura intrebare. A dorit sa stie cateva lucruri si despre aspectele demografice ale judetului. I-am explicat ca toate informatiile sunt in media locala”, a zis Mihaela Marcu.

Dupa intalnirea cu autoritatile brailene, Principele Nicolae a vizitat Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Centrul de Cultura “Nica Petre”, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Teatrul “Maria Filotti” si SC “Brainconf” SA Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-