Published On: mie, Mar 20th, 2013

Primul spital infiintat in mediul rural, astazi statie SAJ si viitor azil de batrani

Share This
Tags

Desi a trecut mai bine de un secol de la construirea primului spital brailean din mediul rural, in 1895, corpurile de cladire, aflate la intrarea in comuna Viziru, sunt reabilitate si se afla intr-o stare perfecta de functionare. Daca alte constructii vechi din localitate sunt in paragina, aceasta a fost mentinuta intr-o stare extrem de buna, prin grija Primariei Viziru si a SAJ Braila.

Intr-o anexa a fostului spital functioneaza statia Serviciului Judetean de Ambulanta Viziru, care deserveste o arie de 200 km patrati, printre care Stancuta, Tufesti si Unirea. Statia a fost reabilitata dupa anul 2005, din fondurile SAJ, iar in prezent are 12 angajati.

“Statia SAJ Viziru este dotata cu 2 ambulante tip B si are 12 angajati, 6 asistente si 6 ambulantieri. Reabilitarea a fost realizata din fonduri proprii”, ne-a declarat Radu Silviu, managerul SAJ Braila.

Cel mai mare dintre corpurile fostei unitati spitalicesti este complet renovat, urmand sa serveasca drept azil de batrani si centru de permanenta. Primaria Viziru a concesionat cladirea Fundatiei “Casa Painii”, care urmeaza sa realizeze o serie de investitii in acest loc.

“In cladirea statiei SAJ se va infiinta si o casa de nasteri. Speram sa redam cladirii farmecul de odinioara, atragerea de investitii fiind un lucru extrem de important pentru comuna noastra. Impreuna cu fundatia vom repara si intrarea, care nu arata deloc bine”, a mentionat pentru Infobraila, Dima Priceputu, primarul comunei Viziru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-